torsdag, maj 24, 2012

Grattis Schlingmann, pojke eller flicka?

Så kom äntligen beskedet som vi alla väntat på, Per Gerhard Schlingmann återgår till att arbeta för Moderaterna. Det betyder alltså att han släpper det tillsynes fruktlösa uppdraget han tidigare haft när det gäller att samordna de fyra vilt vevande och spretande partierna inom regeringen. Jobbet blir precis som till valet 2010, han blir pr-strateg inför valet 2014.Nyheten är som sagt väntad, men det finns en sak som väcker min uppmärksamhet. Schlingmanns återgång till Moderaterna är tidsbegränsat till början av nästa år. Reinfeldt och de övriga i regeringen brukar vanan trogen kräva oppositionen på svar, trots att halva mandatperioden återstår och de sitter med det fulla ansvaret.  Så jag tänkte passa på att kräva svaret av Schlingmann, vad är det du inte berättar?  

Skall du gå på föräldraledighet åtta månader innan valet, eller vad är planen? Du vet ju precis som jag att fler och fler bestämmer sig senare i valen och att andelen som ser sig som ”trogna” till ett parti är försvinnande litet. Skall du då lägga grunden för kommunikationen och sedan skjuta ut dig åtta månader innan det avgörs. Nej du Schlingmann, det är något som inte stämmer med detta.

Är det så att du gjort klart att du lämnar i god tid innan Reinfeldts nederlag i valet och att du inte vill arbeta kvar när Anders Borg tar över sparkarna inom Moderaterna? Valet blir jämt och avgörandet kommer ske den sista dagen, det vet ju även du Per Gerhard! Det är något som du inte vill berätta, men är det så att du planerat att vara pappaledig så vill jag bara gratulera dig och be dig höra av dig. Jag kommer nämligen också vara det i början på nästa år.  

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:
Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: