onsdag, maj 02, 2012

Ny regering istället för en som väntar på bättre tider

I går var det 1:a maj och Socialdemokraternas ordförande Stefan Löfvén och hans nya lag talade på olika platser i det vackra vårvädret. De talade om visioner och ambitioner, de talade om ett annat samhälle och om att bryta den ökande barnfattigdommen. Sammanfattningsvis så väntar regeringen på bättre tider, medan Sverige väntar på en ny regering. I dag så presenterar Socialdemokraternas ekonomiska talesperson Magdalena Andersson vår budgetmotion, en motion för att bygga Sverige starkt, genom kunskap.

I Sverige har vi i dag 147 000 arbetslösa unga, regeringens tillkortakommande när det gäller jobbpolitiken är ett svek mot kommande generation på arbetsmarknaden och mot Sveriges framtid. Deras politik har prövats i sex år och den har inte gett fler jobb i låg- eller högkonjunktur, oavsett hur mycket de trixar med siffrorna. Denna första budget som Andersson lägger är ett första steg mot full sysselsättning.

Utbildning och jobb står i centrum för Socialdemokratisk politik. Genom att lägga fokus på kompetens och möjlighet till anställning tryggar vi vår välfärd långsiktigt. Välfärd byggs inte på sänkta löner och segregerad utbildningspolitik, med det bygger man samhällsklyftor där rikare får det allt bättre och fattigare hamnar allt längre från att förvärkliga sina drömmar. Jämför vi dagens budgetmotion med Alliansens budget är det två tydliga alternativ, en som väntar på bättre tider och en som väntar på att bilda en ny regering.  

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 / SvD / SvD2SvD3 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 /

Nymedia på detta:
Kent Persson / Jinge / Tokmoderaten / Johan Westerholm / Every Kinda People / DHE / Martin Moberg / Peter Högberg / Halland(S) blogg / Johan Westerholm2Min politiska sidaPeter Högberg2Halland(S) blogg2 /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Stefan P sa...

Som vanligt är det floskelbingo när S lovar guld och gröna skogar bara man får makten. Full sysselsättning men höjda kostnader för att anställa unga? Hur faen hade ni tänkte er detta? "Möjlighet till anställning" låter vackert men det är ju bara ytterligare en floskel. När skall han Löfven ta bladet från munnen och tala klartext? Eller vågar han inte eftersom det skulle avslöja den verkliga avsaknaden av nya ideer. Och visa på hur tydligt S vill backa tillbaka med höjda skatter för att finansiera höjda bidrag - för att hyfsa till siffrorna? Nu väntar vi bara på att AMS kommer tillbaka med sina vuxendagis.

NordicBanker sa...

Det går ikke for en regering at vente på bedre tider. En stærk regering SKABER bedre tider.