onsdag, september 09, 2009

Att köpa valfläsk på lånade pengar

Idag redogör Mona Sahlin och Thomas Östros på ett tydligt sätt vad det Rödgröna samarbetet har att erbjuda inför valet 2010. Det är en bra redogörelse för en politik som tar ansvar för jobben och adresserar de klyftor som det borgerliga styret förstärkt med sin politik under de gångna åren. Vi står för en politik som innebär en ny förmögenhetsskatt, höjd inkomstskatt och höjd skatt på exklusiva fastigheter för att klara jobben och kvaliteten i skolan och vården.


För att ge ännu bättre tydlighet i vad valet 2010 handlar om och vilket vägval Sverige står inför så släpper det Rödgröna samarbetet sin "vitbok" över de tre borgerliga åren som förflutit. Jag vill sammanfatta det hela som en vitbok över det borgerliga vanvården av Sverige. Den Moderata alliansen erbjuder som lösning på krisen mer av samma. Det är nya skattesänkningar med lånade pengar som skall sätta fart på Sverige. En lösning som för länge sedan visat sig inte fungera. Trots bättre vetande tar den Moderata alliansen till samma politik som skulle förstärka jobben i högkonjunktur, vilket uteblev. Nu skall den rädda jobben som är i fara i lågkonjunktur.

Vad som behövs är långsiktig och ansvarsfull politik. Att låna 10 miljarder för att satsa på kommuner och landsting samtidigt som man vägrar höja skatten är inte ansvarsfullt och långsiktigt. Det är att köpa sig ett valfläsk med lånade pengar. Det Rödgröna samarbetet som går för högtryck levererar tydlighet och enighet i stor avgörande frågor och om en månad så presenterar Socialdemokraterna sin budget. Den borgerliga klagosången över att väljarna inte för besked från oss i oppositionen är på väg att upphöra, samtidigt som kraven på de som faktiskt styrt Sverige förts nu börjar ljuda på allvar. Valrörelsen 2010 kommer vara en av de tydligaste i modern tid i Sverige. Rödgrönt samarbete med ansvar för Sverige eller blåttblått oansvar med SMS-lån som lösning.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

"Vi står för en politik som innebär en ny förmögenhetsskatt, höjd inkomstskatt och höjd skatt på exklusiva fastigheter för att klara jobben och kvaliteten i skolan och vården."

Höjda skatter som (S)trategi!? Nu talar vi nya ideer och tankar (OBS Ironi!)

"Det Rödgröna samarbetet som går för högtryck levererar tydlighet och enighet..". Mja, det stämmer väl ändå inte riktigt eller hur? Ohly vill som vanligt gödsla med pengar som uppenbarligen inte finns, MP vill inte ha en förmögenhetsskatt, Mona velar som vanligt. Kom ingen nu Krassman, kallade det vad du vill men kalla det f*n inte ENIGHET.

Som jag skrivit så många gånger förr - var är FRAMTIDSVISIONEN? Detta förslag är ju bara gammal skåpmat, höja skatterna fungerade ju inte tidiagre, folk blev helt enkelt trötta på att jobba för att allt skulle gå till staten ändå. DET är inte att skapa förutsättnigar för tillväxt, jobb trygghet etc etc. Bakåtsträvande kallas det. Hur tror du s.k låginkomtstagare kommer att reagera när deras skatt ökar med 1500 spänn i månaden? Hur tror du "vanliga svenssons" kommer att reagera på förmögenhetsskatten som drabbar dom bara för att dom bor i villor? Ni kanske vinner valet men ni sänker ner Sverige i en annu djupare grop än den vi lyckats kravla oss upp ur de sensate ca 10-15 åren.

Krassman sa...

@Kamrat PeO
Vi fortfarande är tre partier med tydliga skillnader i vår politik, vilket även finns inom det blåblå laget. Eller är de överens om alla frågor tycker du? Vi har i alla fall lagt 15 gemensamma budgetar den senaste tiden. Slå det du Anders Borg...

Du måste väl ändå hålla med om att politiken för att möta krisen knappast är mer misslyckade skattesäkningar, skenade statsskuld och ökande utanförskap. Alltså den politiken som den borgerliga regeringen driver.

Sverige har nu en högre arbetslöshet än genomsnittet i EU. Vi har en ungdomsarbetslöshet på 305. 78% av landets kommuner går med underskott. Socialbidragen har ökat med 17% första kvartalet i år jämför med förra året. Det betyder att utanförskapet har under den borgerliga regeringen ökat från 18%till 22%, vilket motsvarar cirka 270 000 personer.

Jag ser att du nu från att varit en segerviss borgare nu börjat tvivla på valutgången, jag kan förså dig med tanke på verkligheten.

PeO Efter en till bärs sa...

"Jag ser att du nu från att varit en segerviss borgare nu börjat tvivla på valutgången, jag kan förså dig med tanke på verkligheten."

Valet är ju ingen tävling kära Krassis utan ett utslag av folkviljan. Det kallas visst demokrati har jag hört. Undrar om Ohly känner till begreppet hehehe