torsdag, september 24, 2009

Ett utanförskap, är ett utanförskap, är ett utanförskap

Den tidigare regeringen utmålas ofta för att använt friserade siffror för "gömma" arbetslösa från att räknas i statistiken. Jag vet inte om någon trätobroder eller antagonist inom nymedia känner sig utpekad men ni vet vilka ni är som tjatar om detta. Vi kan ju dock konstatera att den borgerliga regering gör vad dom kan för att försöka skymma sikten för opinionen och landets medborgare när det gäller ämnet som de själva vann valet på 2006, jag talar naturligtvis om utanförskapet.

Tack till Anders Borg för bilden....

Den Moderata regeringen försöker att blanda bort korten genom att använda tre olika sätt att beräkna det så kallade utanförskapet på. Ett sätt för högkonjunktur under socialdemokratisk regering, som ger en väldigt hög siffra. Ett andra sätt för högkonjunktur under borgerligt styre, som visar snabbt sjunkande siffror. Ett tredje och nytt sätt för arbetslöshetskris under borgerlig regering som ger en låg siffra. Det är ju föga förvånande att den Moderata regeringen nu försöker att lägga en dimridå över utanförskapet, göra en undanmanöver och avfyra en serie av olika terminologier som skenmanöver. Nej, jag fick inte göra lumpen eftersom jag hade fräknar. Men att lukta till mig politiker som dribblar med kort och friserar siffror har jag lärt mig efter flera år av borgerligt styre i min egen kommun. Om den Moderata alliansen tror att dom skall lyckas lura svenska folket med detta så misstar dom sig.

Gammelmedia på utanförskapet:
DN, SvD, Aftonbladet, X-pressen


Nymedia på detta:
Westerholm, Alliansfritt, Jobbävningen, S-buzz, Alexandra

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

ingela edström sa...

Det får vi verkligen hoppas att dom inte lyckas lura svenska folket, men en viss procent går nog på det trots allt.Hur kunde det bli så här fel? för som du säger var det ett annat ljud i skällan före valet ang utanförskapet. men efter vinsten glömdes den delen bort. Och moderaterna gör sitt bästa för att dom i marginalen ska komma bort. För klarar man sig inte själv i samhället då är man inte närande utan tärande som kostar pengar och så kan vi inte ha det i välfärdssverige. jag tycker verkligen illa om det ordet för att den välfärden ser vi vanliga dödliga aldrig skymten av. Nej det är faan dax för moderaterna att stå för sina löften, för inte kan det väl vara så att det bara var valfläsk dom kom med till oss väljare.