måndag, september 07, 2009

Föräldraförsäkringen och hushållsnära tjänster

Igår var det Rödgrön dag i Kungsträdgården med buller och sång. Förutom att det fanns för få ansiktsmålare och minst en hoppborg för lite så tyckte jag dagen var en succé. Visst så kommer jag nu få en eller annan kommentar om att jag aldrig skulle beskriva något som vi gör som ett fiasko, vi får se vem som är först av Peo och Mr M, men sanningen är att den läxan som vi Socialdemokrater fick i valt 2006 skall göras och att gårdagen i Kungsträdgården är ett bevis på detta. Känns alltid lika roligt att träffa kamraterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet på våra gemensamma evenemang. Att vårt Rödgröna samarbete har många frågor att ta tag i gällande storstadspolitiken känns som en tuff men ändå rolig utmaning.

Bo i Bo Kaspers på Rödgröna dagen i Kungsan, Linda Håkansson har fotat

Idag på det första mötet för oss anställda som skall arbete under den Socialdemokratiska jobbkongressen i oktober. Underlaget till kongressen på 1130 motioner kommer utan tvekan att sätta ytterligare fokus på var och vilka frågor som kommer att avgöra valet 2010. Men att slaget kommer att stå i storstäderna och att barnfamiljerna är de som kommer att avgöra valet är väl mer eller mindre uppenbart. Stora frågor som jobben, föräldraförsäkring en, vården, kvalitén i förskola och skola och miljön till de lite mindre frågor som hushållsnära tjänster och kvalitén på maten vi stoppar i oss. Alla dessa frågor som på något sätt berör den moderna familjen och livspusslet kommer att avgöra på vilket block denna viktiga målgrupp väljer att lägga sin röst.

Att frågor som rör landets ekonomi har större påverkan än de frågor som rör den egna plånboken vet vi sedan tidigare och att valet 2010 kommer att avgöras på vilken framtid de två blocken visar i sina berättelser. Idag såg jag att den negativa trend som varit när det gäller trovärdigheten till en Rödgrön regering för första gången sedan sommaren 2008 inte minskar. Visst är det så att det fortfarande är en majoritet som tror att en Rödgrön regering skulle vara sämre än en borgerlig. Skops nya mätning visar att 36% tror att en Rödgrön regering skulle vara sämre och att 30% tror att den skulle vara bättre. Skillnaden är alltså sex procentenheter mot elva i juni. Startsignalen för vår valrörelse gick igår och det är snart bara ett år kvar till valdagen 2010. Många utmaningar återstår och att den Socialdemokratiska kongressen kommer bli avgörande, det vet vi.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: