tisdag, september 29, 2009

Låt supportrarna avgöra matchen

Nej, jag tänker inte låta min blogg bli en fotbollsblogg, trots att den så här långt (kort) in i veckan dominerats av fotboll. Men jag kan inte låta bli att inte kommentera det öppna brev laddat till bristningsgränsen med kritik som Hammarby IF:s ordförande Bosse Sundling och ordföranden i Hammarby Fotboll levererar. Ett brev adresserat mot de egna fansen, men även till polisen.


Enligt duon kommer en rad åtgärder att vidtas. Säkerheten på Söderstadion ska förstärkas, personer som kan identifieras i samband med läktarbråken ska stängas av och klubbens jurister kommer att kräva skadestånd av de som ansvarat för de regelbrott som inträffat. De vädjar nu till att de "riktiga" fansen skall vara med och få bukt på problemen. En bra tanke kanske, men kommer det att räcka. Som glad amatör så har jag uppfattat det som att supportrarna vill kunna påverka klubbarna mer och även påverka matchernas utgång.

Min lösning är lika enkel som genial, enligt undertecknad alltså. Vid minsta oordning och brott mot gällande regler som gäller under match, så döms motståndarlaget till seger. På så sätt så har supportrarna den verkliga makten att kunna påverka matchen och faktisk hela klubbens öde. Redan idag sitter de ju på en del av makten, både enligt Hammarby duon och enligt undertecknad. Men ge supportrarna mer av makten att avgöra matcherna i framtiden. Då kanske det blir mer av själva sporten fotboll som avgör istället, istället för miljonböter, istället för spel med tomma läktare och istället för slagsmål med polisen. Duon påpekar även i sitt brev att Polisen inte levererar det som den skall, utan helt enkelt är slapp. Mitt förslag är att klubbarna helt enkelt får betala för hela polisinsatsen som behövs på matcherna. Då kanske samtalen mellan klubbar och polis adresseras på ett tydligare sätt.

Gammelmedia på detta:
SvD
, DN, Aftonbladet, X-pressen

Nymedia på detta:
Aurora


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

PeO trötter sa...

Läste precis Hammarby styrelsens öppna brev. Sorgligt att det skall behöva gå så här långt.

Ett annat sätt att hantera det (som ju aldrig kommer att ske men...) vore att spela matcherna inför tomma läktare eller ev med bara inbjudna "godkända" åsksådare på bara sittplats. Sen kan slöddret, flåt SUPPORTRARNA skall det vara mötas på t.ex nån P-plats som rensats och iordningställts för ändamålet och slåss tills bara EN person står kvar - det laget vinner. Resten kan polisen skyffla upp och bura in rakt av.

Anonym sa...

Om man vill få en inblick i hur dessa personer tänker - kolla här:

http://ultralifestyle.wordpress.com/

Mia sa...

Genial ide vet jag inte, för det kan ju komma in "falska fans" dvs aik:are eller dif:are eller andra sabotörer, är det då rättvist att bajen förlorar sin match pga av dessa?

Synd bara att dessa små snorpojkar tycker om att förstöra, dom triggar varandra och är varandras hjältar när allt är över. ordet "MOGNAD" är inget dessa små snorvalpar vet vad det är.
"HELA SVERIGE SKRATTAR - HELA SVERIGE SKRATTAR!!" och vi skrattar åt dessa små snorisar som inte klarar av att mogna som människa och som BAJENFAN.

Krassman sa...

@Mia
Ha ha, det där har jag faktiskt tänkt på. Risken för "falska" supporters finns väl redan och skall ett lag tilldömmas seger spå grand av något liknande så måste det naturligtvis vara uppenbart vad "supportern" hör hemma. Sedan så fins ju risken Den risken att båda klackarna tänker likadant och är det supporters från båda som bryter mot reglerna, då blir det oavgjort.

Men det är som du skriver, helt skrattretande. Synd att dessa idioter skall förstöra för så många.