måndag, februari 19, 2007

Nu stoppas stopplagen.

På fredag så kommer den borgerliga regeringen att lägga sin propp som föreslår att stopplagen inom sjukvården skall tas bort. Införandet av stopplagen skedde med omsorg om allmän egendom, rättvis vård och nödvändig forskning och utveckling. Lagen förbjuder ingen att starta och driva privata sjukhus eller att dessa säljer sina tjänster till landstingen. Nej, det var för att förhindra ”gräddfiler” i vården från den som har råd att betala själv eller den som har tagit privat sjukförsäkring.

Våra resurser är begränsade på många områden. Med dagens medicinteknik är nästan allt möjligt men resurserna är begränsade. Då är det oetiskt att låta den som har pengar gå före den som inte kan betala själv med mera än det man betalat på skatten. Nu vill regeringen Reinfeldt upphävs den så kallade stopplagen och jag kan bara se två motiv till detta:
* Den som har en privat försäkring skall får vård först.
* Den som vill tjäna pengar på sjukvård ska kunna köpa ett sjukhus av landstinget.


Vård på lika villkor, knappst i det nya borgerliga Sverige !!!

Vill någon bygga och driva privata sjukhus så fine, men inte att ta resurser och utarma den allmänna och gemensamma sjukvård vi betalar skatt för. När Göran Persson pressade Reinfeldt under valet så svamlade bara Reinfeldt och inga besked lämnades. Men nu när borgerligheten har makten så kommer Falukorv inte behöva vänta länge på besked. USA modellen av sjukvården kommer snart på en vårdinrättning nära dig……

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

Inga kommentarer: