tisdag, februari 20, 2007

Politik för en bättre miljö, var god dröj.

Ytterligare ett svek mot miljön är noterat. Återigen så kan vi konstatera att den påstådda alliansen som styr landet Falukorv kommer att kosta Centerpartiet skjortan i tappat förtroende. Det har aldrig hänt att en borgerligregering suttit hela sin mandatperiod utan att Centerpartiet har hoppat av och vi får väl se hur bra det här går ?

Nu kavlas det ut att miljöbilspremien som Centerpartiet gick till val på kan dröja. Enligt nyheterna så har närings och miljödepartementet en fnurra på tråden och det behövs ju ingen polmag för att förstå att statsminister Reinfeldt har strypkopplet på Maud Olofsson och Centerpartiet. Frågan är hur länge den tidigare så stolta och nu mer fördetta folkrörelsen kommer att kunna vara de "Nya Moderaternas" lydparti. Det är ju roligt att läsa att Moderaterna tycker att detta kan genomföras när det är statsfinansiellt möjligt.

Centerpartiet känns inte helt 2007 .

Statens överskott uppgår till fläskigt feta 41 miljarder. Lek då med denna svindlande tanken att man genomför Centerpartiets reform och inför denna futtiga miljöbilspremie på 10 tkr till varje miljöbil som köps. Detta skulle bli en kostnad på 180 mkr på ett år om försäljningstakten på 1500 bilar per månad står sig hela året. Wow…det skulle alltså sluka hela 0,0043% av statens överskott i år. Jag förstår att Moderaterna vill vänta med sådana tokiga beslut för att verka återhållsamma och ansvarstagande. Vem vet det kanske skulle uppgå till 1% av överskottet för hela mandatperioden. Suckers......

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: