torsdag, september 25, 2008

Bra gjort, dra ut på det borgerliga lidandet

Idag så presenterade Fredrik Seinfeldt att den borgerliga alliansen åter har enats i FRA-frågan. Spektaklet skedde på en presskonferens riktad mot gammelmedia. Nu har man ytterligare lagt till en lapp på detta lapptäcke för att fösa dom sista tvivlarna av de borgerliga ledamöterna i Riksdagen in i fållan. Sten Tolgfors (Sveriges försvarsminister) meddelar att regeringen senare i höst lämnar en proposition till riksdagen med de förslag som ska stärka skyddet för den personliga integriteten, jämfört med det lagförslag som riksdagen klubbade i juni. Tolgfors berättar att endast trafik som anges i den ansökan som ska lämnas in till en särskild domstol får avlyssnas, och vips så vaggas vi in i den borgerligt sövande tryggheten.

Se, den lyssnade landsfadern och hans ödmjuke sidekick

Tryggheten för alla medborgare i landet skall nu alltså levereras av en specialdomstol som ska ge tillstånd till signalspaningsuppdrag som FRA får av regeringen och försvaret. Signalspaningen ska vara avgränsad till vissa trafikstråk och innan tillstånd ges ska även syftet med spaningen uppges till domstolen. Så långt kanske det låter klokt, men vänta lite. Det kan tyckas att vi är tillbaka i ett läge som känns som det skall vara. Man får gå till domstol för att avlyssna om det finns brottsmisstanke. Omedelbart undrar i alla fall jag varför? Varför krävs det nu ett inrättande av en ny specialdomstol för just FRA. Skulle inte det fungera med de domstolar som finns idag? Det är något som inte stämmer med det här. En sak till som man missar är ju den att hela lagstiftningen sedan ett par år tillbaka skulle behövas gå igenom och tas upp för nya beslut. Men det verkar den borgerliga regeringen inte ha tid för, det finns väl så mycket hot mot vårt demokratiska samhälle som skall kartläggas.

Gammelmedia på detta:
SvD, SvD igen, DN, DN igen, The Aftonbladet

Nymedia på detta och annat:
Stenudd, Kulturbloggen, Morian, Laakso, Sidvind
Hartman är lite trött på Gudmundsson
Alexandra skriver om den biologiska utvecklingen
Tant i Solna skriver om skolministern


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Högern skriker efter en lösning på FRA-träsket de hamnat i. Något säger mig att de kosmetiska förändringar som föreslagits kommer att vara precis den ursäkt som kritikerna behöver för att krypa in i fållan igen.

jenku sa...

Hehe, jag tror karln har för lite hår för att kunna konkurrera med Seinfeldt. :-)

Johan Westerholm sa...

Jag har två spontana meningar som poppar upp när jag nu läser allt igen och som berör regeringsduglighet och hur genomtänkt allt är:

"Skit så länge hängslena håller"

"Han gör bara det den senaste blondinen sagt åt honom att göra"

Välj det som passar.....

Anonym sa...

Han har både för lite hår och för lite humor för att kunna kallas Seinfeldt.

GöranP kanske har använt sitt hårda kopplel på riksdagsgruppen.