tisdag, september 16, 2008

Tack för de 250 spännen Bo Lundgren

Två år kvar till valet och nu passar den borgerliga alliansen på att sockra ordentligt med skattesäkningar för att rädda det som räddas kan. I gammelmedia basunerar de borgerliga partiledarna att sänkningen innebär att exempelvis metallarbetare, vårdbiträden, sjuksköterskor och poliser får över 200 kronor mer kvar av lönen varje månad. Samt att man höjer gränsen för de som betalar statlig inkomstskatt från 28 400 kronor i månaden till 31 700 från nästa år. Det är alltså skattesänkningar ala Bo Lundgren som nu skall rädda den borgerliga alliansen och ge dom 4 år till vid spakarna. De "nya" moderaterna har misslyckats på en rad områden efter dammar nu av den gamla logotypen och blir åter bara moderater.

De nya moderaterna va? vilket skämt...

Priset för sämsta analytiska förmåga går oavkortat till Maud Olofsson som i radio uttrycker följande. "Nu med den här skattesänkningen så får man ju bättre råd, och bättre rustade oxå när kanske jobben sviker". Förutom hennes uppenbara syftningsfel så är signalen alltså att spara dessa pengar för att kunna klara sig när arbetslösheten kommer. Hur unga, sjuka, pensionärer och redan arbetslösa skall klara sig framgår dock inte lika tydligt.

Samtidigt som detta sker för att rädda medelklassens röster på borgerligheten så basunerar borgerlig media att socialdemokraterna är det nya borgerliga partiet. Liberalerna plockar russinen systematisk ur den socialdemokratiska rådslagskakan och budskapet som PJ Anders Linder och övriga levererar är att Socialdemokraterna i tysthet accepterar alliansens politik. Vi får väl se hur väl dom klarar av att hävda detta nu när Bo Lundgren är tillbaka i stolen och socialdemokraterna rådslag nu går in i andra andningen.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, HD, KB, Syds,
Nymedia på detta:
Ett hjärta rött, Advodia, Monica Green, Svensson

Nymedia på annat:
Anki skriver om omoraliska moderater
Erik skriver om demonstrationen vid riksdagen idag
Alliansfritt skriv oxå om FRA
Alexandra skriver om tandtrollen

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om det hade varit de gamla moderaterna så hade det nog inte hetat "jobbskatteavdrag" ;-)

Anonym sa...

Ja tänk ändå, vad hemskt det är när människor får behålla mer av sin egen lön, sina egna intjänade pengar. Usch och fy!

Bättre då med Socialdemokrati som konfiskerar medborgarnas slantar och spenderar på godtycklig offenlig verksamhet, mest bara för att. Eller hur?

Krassman sa...

Anonym: Du vet ju precis som jag att det knappast kommer vara någon av våra låg/medel inkomsttagare som kommer att se dessa pengar i verkligheten.

Hur blev det bara med den där tusenlappen som vi alla blev lovade. Uppäten av ökad inflation som borgerliga skattesänkningar på 65 miljarder påskyndat. Ökade matpriser, ökade bensinkostander, ökade kostander av självfinaniseringen av A-kassan och skatt på trafikförsäkringen.

Jag vill att se alla får mer i plånboken men inte på bekostnad unga, sjuka, arbetslösa och pensionärer för att de som är rikare skall få skattesänkningar, leva på vårdndsbidrag och få sänkt fastighetsskatt. Det kanske du tycker men det gör inte jag. Det är det som är skillnaden på oss två skulle jag tro.

Anonym sa...

I ärlighetens namn så är knappast bensinpriset eller matpriserna regeringens fel. Att insinuera något sådant är direkt ohederligt.

Johan Westerholm sa...

En tanke från min smedja i detta sammanhang:

Signaturen "Joker" skriver i Dagens Industri drar idag följande slutsats av det som händer:

"Även tvivlarna bör nu förstå att bonusarna inom finansvärlden har varit för snålt tilltagna. Finansmatadorerna har inte varit tillräckligt motiverade för att göra ett fullgott hederligt arbete. Än en gång får vi bekräftat att snålheten bedrar visheten. Jag har sett uppgifter om att det har förekommit så låga bonusar som 100 miljoner kronor per år. Vansinne."

Det är ju klart att vi "vanliga" ska vara djupt tacksamma över de skärvor som tilldelas oss i Alliansens outsägliga och outgrundliga samtidigt oändliga vishet och godhet......

Anonym sa...

johan: är väl inte svårare än att du inte är direktör och har ansvar för något i klass med det. Om så skulle vara fallet är du lurad