söndag, september 21, 2008

På tal om tomten........

Borgerliga regeringen presenterar nu att de vill sänka kostnaden för a-kassan med 50 spänn i månaden. Som sagt, tomten öppnar nu säcken och vi som vart snälla under året och inte hoppat av får nu ta emot de välsignade gåvorna. För att visa hur seriöst de ser på frågan så lovar tomtenissen Borg och tomtenissen Littorin extra socker om man går med i a-kassan under 2009. – Varje månad räknas under 2009 som två månader. Det betyder att man kvalificerar efter sex månader i stället för efter tolv, uppger tomtenissen Borg till gammelmedia.

Hittade ingen bra bild på Littorin och Borg, denna på regeringen får duga.

Däremot meddelar tomtenissen Littorin att de tidigare planerna som han hade på en "trafikförsäkring" som gäller dikeskörning från jobblinjen inte kommer genomföras. Vi får väl se om de 1,2 miljoner som står utanför a-kassan hoppar på nissarnas erbjudande, nu när konjunkturen är på deken. Om det inte skulle räcka med detta erbjudande så kanske dom skulle skicka med en EU-moppe om man skriver in sig i a-kassan inom två veckor från idag. Jag börjar misstänka att det här gänget inte tar vårt lands framtid på allvar. Thomas Östros presenterade i fredags socialdemokraternas förslag för a-kasseavgiften. En sänkning med upp till 75 procent, något som skulle innebära sänkningar från drygt 400 kronor till under 100-lappen.

Gammelmedia på detta:
The Aftonbladet, SvD, DN

Nymedia på detta:
Sidvind (noterat), Claes Krantz, Edvin


Nymedia på annat:
Alexandra skriver om fp och vårdnadsbidraget
Erik recenserar hårdrock
Tant oppositionsråd skriver om bloggbävning och svamp
Feldermania skriver om FRA


Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alliansen har som vanligt trampat i klaveret igen men problemet med det Socialdemokratiska alternativet är att de lovar så gott som allt så länge de inte sitter i regeringsposition.

Pelle

Krassman sa...

Pelle: Skillnaden är det som Thomas Östros lovat i form av satsningar redan är finansierade och tagna hänsyn till i budget. Jag tycker det är uppenbart att Socialdemokraterna tar ekonomiskt ansvar även i opposition i de siffror som kommit fram hittills.

Daniel Mathisen sa...

Snygg bild. Och väl rutet.