söndag, oktober 02, 2011

Mer ved på Hägglunds bål

I dag så bemöts gårdagens utspel på SvD brännpunkt att Göran Hägglund måste ersättas, av en väljare vid namn Christer Cederlöf. Så här skriver han: "Det är osmakligt att en partiledare och minister som Göran Hägglund kritiseras inför hela svenska folket. Att ta del av maktbegär, schismer och politiska utspel inom partiet är inte intressant för mig som väljare." Christer för ett intressant resonemang i sin artikel men tyvärr så landar min slutsats i att han bara lägger mer ved på Hägglunds bål.











De som skrev gårdagens artikel vill se ett nytt ledarskap, Christer skriver att interna stridigheter inom partiet inte är intressant för honom som väljare. Frågan på allas läppar bli ju naturligtvis vad det då är som egentligen är intressant med KD? Efter tre minuter googlande på Christer Cederlöf och hans politiska engagemang för KD kan jag konstatera följande, detta är hans första politiska handling för sitt parti. Det visar på att det som nu sker inom KD är intressant, mycket mer intressant än partiets politik, utspel och företrädare. Kampen inom partiet är det intressanta, och allt annat bleknar vid en jämförelse.

KD är ett litet part men precis som Cederlöf skriver i sin artikel så kan detta få stora konsekvenser, KD:s ledarstrid är inte en storm i ett vattenglas, det är en storm som äventyrar den borgerliga alliansens redan bräckliga minoritetsregering. Moderaterna söker aktivt Miljöpartiets gunst och KD riskerar att få trossarna kapade från alliansens plattform. Varför skall den övriga alliansen förknippas med det parti som väljarna tycker näst sämst om, när man kan söka allianser på annat håll. Mycket att fundera på för den kristna högern, och det är till valet 2014 det kommer avgöras om de har ett politiskt existensberättigande.

Gammelmedia på detta:
SvD /

Nymedia på detta:
Fredrik och hans Sollentuna / En mamma i kris / Fredrik Wallén / Radikal gnu / Blåeld / Ramesh Chibba / Kent Persson / Thomas Böhlmark /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: