onsdag, oktober 05, 2011

Surt sa Bill, supersurt sa Bull

I rubriken så kan ni läsa om Bill och Bull, dessa två namn kan ni byta ut mot Reinfeldt och Borg. Spörsmålet för deras surhet är den rykande färska skuggbudgeten från Socialdemokraterna. Direkt efter att Håkan Juholt och Tommy Waidelich lämnat riksdagens presscenter så var Bill och Bull där, och fräste och väste. Ingenting var tydligen bra i Socialdemokraternas skuggbudget, det handlade om att Vänsterpartiet tycker si , Miljöpartiet tycker så och då kan inte Socialdemokraterna tycka som dom gör. Det flörtades med Mp och mumlades och hummades.


Jag förstår varför dom hade dagens pressträff, dom är livrädda.Socialdemokraternas skuggbudget är en grund för ett nytt Sverige, ett Sverige som ger fler chansen, fler möjligheten att lyckas med sitt eget liv. Det är en budget för grön omställning och för att unga skall få bättra utbildning och bättre ingångar på arbetsmarknaden. Det är en budget som återigen slår fast att ett samhälle där alla kan utvecklas baseras på grunden att alla bidrar efter förmåga, och får efter behov. - Vi säkerställer den socialdemokratiska välfärdsmodellen i dag och i morgon, sade Håkan Juholt under pressträffen.

Skuggbudgetens alla enskilda delar, så väl satsningar, höjningar och sänkningar kommer jag att återkomma till, under två år framöver. Det är nämligen nu vi lägger grunden för ett alternativ i Svensk politik som tar ett långsiktigt ansvar för jobben, välfärden och miljön. Denna budget kommer gång efter gång kontrasteras mot den borgerliga allisenens quickfixes i form av sänkt restaurangmoms och en skola där kontroll och höjda krav är nyckeln för alla barn lyckade skolgång. Vi får väl se om Bill och Bull kallar till presskonferens varje gång ett bättre budgetalternativ presenteras, mycket konferenser blir det sa Bill, bättre budgetalternativ dom har sa Bull.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 / SvD / SvD2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / DN4 / Aftonbladet3 / Expressen / SvD3 /

Nymedia på detta:
Tokmoderaten / Peter Högberg / Norha4you´s weblog / Unionen opinion / Lasses blogg / Kilden&Åsman / Pendixx / Jinge / Zac´s åsikter i en skål / Röda Berget / Martin Moberg / Veronica Palm / HBT-Sosen / (S)ebastians tankar / Peter Andersson / Anybody´s place /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: