tisdag, december 20, 2011

Ytterligare en bit Sverige till salu

I ett sms till Expressen skriver regeringen att försäljning till högsta bud inleds av delar av Bilprovningens stationsnät. Till en början är det två tredjedelar av nätet som skall säljs ut. Svensk Bilprovning ägs i dag till 52 procent av staten, åtta branschorganisationer äger 36 procent och ett antal försäkringsbolag äger resterade 12 procent. Fakta som till och med TT missat att redogöra korrekt i sin julrusch.
Fram tills september i år hade bilprovningen en ökad nettoomsättning med 8 procent till 1,2 miljarder kronor och gjorde under perioden en vinst på 90 miljoner kronor. Hittar denna lydelse i senaste delårsrapporten från denna kassako. ”Staten ingick ett avtal med övriga ägare under hösten som gjorde det möjligt att förbereda utförsäljning i syfte att underlätta och påskynda framväxten av en väl fungerande marknad med god konkurrens”. Vackra ord kan tyckas, men har vi verkligen inte hört det förr?

Nu säljs klabbet och med detta så kommer alltså allt bli bättre och säkert mycket billigare. Jag förutsätter att eventuellt överskottet kommer att investeras i personalen och fastigheter, bättre service, ökad tillgänglighet och sänkta priser. Om nu detta inte skulle ske utan att priserna höjs, servicen försämras och besiktningsstationer stänger så hänvisar jag med varm hand till den nu sittande borgerliga regeringen.

Vart tror ni förresten att SvD och DN  väljar ett lägga sina artiklar om detta någonstans, ni gissade rätt, under näringsliv och ekonomi naturligtvis. I deras ögon är vi ju bara andelar på en marknad och i deras ögon har väl detta inte med politik att göra. Nu får vi väl se om det finns någon stort bolag som tjäna storkovan för det är bara att ta fram plånboken och ringa Anders ”allt skall bort” Borg på Finansdepartementet. För här finns ytterligare en bit Sverige till salu.

Just det, på tal om det. Hur gick det med försäljningen av Vin&Sprit förresten, dom blev väl nöjda? Alltså dom som äger Absolut och Skåne, Finska staten alltså……

Gammelmedia på detta:
SvDDN /

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face  

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sveriges gnällbälte - S-Bloggar!

Istället för att gnälla - tala om vad som ska gälla!

Tala om vad S vill göra istället för att gnälla på Alliansen...kom med motförslag...vilken alternativ politik som ska gälla...istället för att gnälla!

Inte undra på att folk tröttnat på S !

Krassman sa...

@Anonym: Sveriges gnällbälte - Anonyma tröttmössor som ojar sig över personer med åsikter som inte stämmer överens med sina egna.

Vad jag tycker skall gälla är att bilprovningen skall fortsätta vara ägd av staten och merparten av vinsterna går tillbaka till verksamheten. Men det kanske du inte fattade när du läste mitt inlägg?

Vad tycker du själv då? Det har du inte skrivet ett skit om, bara gnäll gnäll gnäll....

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Med detta i åtanke och även Trafikförsäkringsföreningens utökade befogenheter så kommer det att kosta mer än skjortan att inneha och köra bil.

Anonym: S sitter inte längre i regeringen.