torsdag, mars 22, 2012

(C)änker lönerna, landet och sig själva

Desperationen hos de små borgerliga när det gäller att visa sig trovärda i jobbfrågan tar sig nya uttryck. I dag så kliver Centerpartiet längre ut på högerkanten och går ner sig ännu längre i det konservativa träsket. Detta genom att föreslå nya lönedumpningar med förevändning om att det skulle skapas nya jobb. Förslaget från Centerpartiet handlar om att man skall sänka ingångslönerna med 20-25 procent, och i vissa branscher ännu lägre.


Inte helt oväntat så handlar det inte om att sänka alla ingångslöner utan det skall sänkas för dom som redan har de sämsta förutsättningarna för att få en lön som går att leva på. Vi talar naturligtvis om de okvalificerade arbetena och de outbildade invandrarna som skall göra jobbet. - Det gäller dem som är lågutbildade. Vi ser också vissa invandrare som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, säger Annika Qarlsson, partiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor.

Något som Centerpartiet tidigare sjungit sin lovsång över är det överskattade jobbskatteavdraget, som skulle göra att det lönade sig mer att arbeta. Nu är alltså Centerns löningen för dem som har det svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, att det skall löna sig mindre att arbeta för dom. Centerpartiets nyliberala trixande med funderingar kring plattskatt, sänkt moms för ditt och datt, sänkt lön för knoll och tott kommer knappast göra att partiet klättrar i förtroende för jobben. Man kan ju stilla undra vilken nästa grupp är som skall få sänkt lön från Centerpartiet, kan det vara de över 55 kanske?  

Dagens utspel imponerar inte nämnvärt på någon och Moderaterna avfärdar kategoriskt förslaget om sänkta ingångslöner.- Det kan aldrig bli allianspolitik, säger Tomas Tobé (M), ordförande i arbetsmarknadsutskottet.- Vi vill att människor ska få mer pengar i plånboken, inte mindre, säger han och hänvisar till jobbskatteavdragen. De små allianspartierna kämpar för sin överlevnad i skuggan av de dominanta Moderaterna, desperata utspel för att visa handlingskraft kan bli en dyr läxa.  

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet

Nymedia på detta:
Johan Westerhom / Ett hjärta RÖTT / Kent Persson / Roggansblogg / Martin Moberg / Norha4you´s weblog / Lasses blogg / Peter Högberg / Alliansfritt Sverige / Unionen opinion / Rasmus Lenefors / Claes Krantz / Badlands Hyena / Kilden & Åsman / Jonas Sjöstedt / Löntagarbloggen /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: