torsdag, mars 29, 2012

Hate to say i told you so!

I dag så gick tiden för Sten Tolgfors ut. Med hänvisning till att han var färdig med att ställa om hela försvaret och få dess budget i balans så lämnade han besked om att han lämnar posten som försvarsminister. Precis som jag förutspådde för ett par veckor sedan så valde han att ta med sina med barn i argumentationen kring sin avgång. Den här gången hade inte Tolgfors någon PowerPoint men gjorde ändå ett tappert muntligt försök att få oss som lyssnade att glömma vad hela saken handlade om.

Trots den relativt korta pressträffen, för att vara Tolgfors, så lyckades han leverera ett antal motstridiga påståenden. Han berättade ett antal gångar att han kände sig klar med uppdrag och har haft tankar på att sluta tidigare, för att i nästa minut hävda att kraften som krävs för uppdraget började ta slut. Sedan kan man ju undra om nu uppdraget som försvarsminister verkar vara avklarat genom omställningen och budgetsaneringen så kanske det inte behövs tillsättas ett stadsråd överhuvudtaget.

Tolgfors är ett bondeoffer i sammanhanget och att media efter Tolgfors ödesdigra presskonferens skulle få ytterligare en skalp från Reinfeldt regeringen har bara varit en tidsfråga. Tolgfors påpekade att frågan om vapenfabriken i Saudiarabien nu kommer löpa vidare och det skall bli sannerligen intressant att se om det kan bli fler presskonferenser med statsråd som med hänvisning att jobbet nu är gjort och barnen där hemma lämnar sina uppdrag.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 / SvD / SvD2 / SvD3 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / SvD4 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Expressen4 / Aftonbladet4 / DN4 / DN5 /  DN6 / Expressen5 /

Nymedia på detta:
RADIKALEN / Lasses blogg / Monica Sundberg / Tokmoderaten / Westerholm på SVT-debatt / Sjöstedt på SVT-debatt / Alliansfritt Sverige / Kent Persson / Peter Högberg / Martin Moberg / Annarkia / DHE / Kommunisternas blogg / Mikael Andersson /

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Mattias K sa...

Media 1 - politierna 0. Drevet har än en gång visat sitt fula tryne. Förra gången var det Juholt. Och sen har den där hemska kvinnan Melin på Aftonbajset som man ju kan säga ett gäng fula saker om mage att kalla Tolgfors ynklig. Fy f*n.

Krassman sa...

@Mattias K: Personligen så kan jag se skillnad på drevet mot Juholt, och den grävande journalistik som ligger bakom avslöjandet av regeringens hemliga byggande av en vapenfabrik i Saudiarabien. De sistnämnda är inte ett drev i mina ögon. Men poängställningen har du rätt i.

MALMROX sa...

Är man inte ynklig när man använder sina barn för att hitta på en orsak till avgång?

Tolgfors blev ju mobbad av förre försvarsministern Odenberg, som kallade honom Tomhylsan för att han var vapenvägrare i lumpen.

Klarar han det så klarar han saudiaffären

Nordic Banker sa...

Udmærket indlæg. Jeg synes dog ikke, at børn skal bruges som et middel, til at opnå noget bestemt, som forældrene ønsker.