lördag, mars 17, 2012

In your face Abrahamsson!

I veckan som gick så drog Maria Abrahamsson lans för de Svenskar som använder rut- och rot-avdrag i sitt boende utomlands. Dessa avdrag har kostat oss skattebetalare 70 miljoner kronor hittills och inte helt oväntat för att vara den borgerliga arbetslinjen så har dessa miljoner inte lett till ett enda nytt arbete i Sverige. I sin nobla handling att försvara de stackars människor som nu själva skall betala sina hushållsnära tjänster och renoveringar själva så använder Abrahamsson EU som sitt främsta vapen i debatten.














Likt en fulländad byråkrat menar hon att oppositionen, trots bättre vetande sätter sig över EU-rätten och pressar regeringen att ta fram lagstiftning som är oförenlig med Sveriges medlemskap i EU. Abrahamsson målar bilden av att EU nu tår redo för att dra Sverige inför Europadomstolen och brännmärka vår nationen som obstruerade mot den fria rörligheten inom EU. Om detta nu är Abrahamssons deklaration att hon nu tänker kandidera till Europaparlamentet så är det sannerligen ett glädjebesked utan gränser.    


Frågan om jobben är onekligen den borgerliga alliansens största misslyckanden. Att då se en riksdagsledamot som Abrahamsson försvarar att våra skattemedel skall gå till att subventionera arbeten utanför våra gränser är obetalbart för oss som vill se en jobbpolitik där vi får fler sysselsatta. Som att avgiften till EU inte var tillräcklig! I sin iver att säkra utlandsröster för Moderaterna blir Abrahamssons inget annat än en parodi på sig själv. Något som Leif Jakobson (S) träffsäkert levererar i dagens replik i SvD på ämnet.

"Sverige är inte ensamt om liknande avdrag men jag har inte hört talas om något annat EU-land som subventionerar arbeten i Sverige. Maria Abrahamsson gör det europeiska samarbetet en stor otjänst genom att använda det som argument för att svenska folket ska acceptera ett orimligt system", skriver han.


Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / DN /



Nymedia på detta:



Krassman / In Your face

Inga kommentarer: