onsdag, mars 07, 2007

Hatar Moderaterna alla bilister

Regeringen har just lämnat sitt förslag till lagrådet om en ny skatt på trafikförsäkringen. Borgarna vill på sikt överföra trafikskadorna från det allmänna sjukförsäkringssystemet till trafikförsäkringen helt och hållet. Resultatet så här lång är en ny skatt som läggs på alla trafikförsäkringspremier med 32%, vilket skall införas den 1:a Juli-07.

Under valrörelsen körde KD på missnöjet över bensinprserna och lovade att en skattesänkning skulle ske som kompensation för extraskatten på trafikförsäkringen. Något som Reinfeldt och de övriga i gänget missat. I lagrådsremissen står det "Det är inte heller aktuellt att sänka energiskatten på drivmedel eller fordonsskatten med anledning av skatten". Däremot så flaggade den borgerligaregeringen tidigare för en höjning på cirka 9 öre litern.

Den borgerliga extraskatten på 32% på trafikförsäkringspremierna slår hårt mot enskildas ekonomi, speciellt för den som samtidigt får sin Akasse avgift höjd (och ersättning sänkt) Bilen riskerar bli en klassfråga. Risken är hög att de med minst marginaler kommer att skita i försäkringen och köra olovligt med avställda fordon.

Ny klassfråga enligt In Your Face

På sikt vill borgarna lyfta ur de trafikskadade ur den solidariska sjukförsäkringen, så att trafikskadade istället ska vända sig till sitt försäkringsbolag för att försöka få rätt. Det kommer att leda till högre premier för enskilda, särskilt i fall där försäkringsbolagen anser att du är en person i en riskgrupp eller äger MC eller skoter. Tack för det Reinfeldt.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: