torsdag, mars 29, 2007

Vad blir det mer Carlgren?

Miljöminister Anders Carlgren presenterade igår Moderata alliansens utlovade miljöbilspremie. Den kommer att börja gälla från 1:a april och ger alla som köper en miljöbil 10 000 spänn rätt i fickan (vägverket betalar ut den). Jag har hårt kritiserat Reinfeldts glidande svar på området men kan nu konstatera att Reinfeldt har slängt till Carlgren 250 millar för att han skall hålla sig ett tag i alla fall. En eloge ändå till Carlgern som säkert fått tjata sig "blå" för att få till vallöftet.

Blir det något mer Calgren eller sade chefen stopp ???

Denna lilla satsning på miljön blir ändå rätt pinsam när man ser till summan som den slopade förmögenhetsskatten handlar om. Här snackar vi om att 230 000 miljonärer i landet Falukorv skall slippa hosta upp 5 miljarder för sina taxerade förmögenheter. Detta skall nu betalas av de som spar till ålderns höst genom att man sänker maxavdraget för sitt pensionsparande. De "Nya" moderaterna kör som vanligt en politik för de rika och Reinfeldt lovar 1000 spänn mer i månaden i sänkta skatter för tredje gången. Är vi uppe i tre tusen nu eller ??

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Alexandra Einerstam sa...

Ge till de rika och ta från de fattiga... ja, moderaterna förnekar sig inte. Trängselskatter för att bekosta nya vägar, där de rika åker omkring med sina dyra miljöbilar medan vi arbetare inom snar framtid får betala 1000 spänn för pendelkortet.