onsdag, mars 21, 2007

Moderata alliansens privatiserings hybris

Igår kväll var det Kommunstyrelse i Norrtälje. 42 ärenden totalt skulle beslutas och man kan väl säga att det var ett specefikt ärende som stog debatten. Den Moderata alliansen i kommunen har nu drivit igenom riktlinjer för privatisering av kommunal verksamhet, eller "avknoppning" som de kallar det lite oskyldigt och sött.

Självklart så tycker jag som Socialdemokrat att privatisering av kommunal verksamhet kan vara bra. Personalkooperativ inom barnomsorg, anhörigkooperativ inom äldreomsorgen är knappast något nytt under solen men den moderata alliansens privatiserings hybris har nått nya höjder. Nu skall samtliga förvaltningar inom Norrtälje kommunen utse en anställd som ansvarar för att uppmuntra och underlätta privatisering av den egna kommunala verksamheten.

Moderata alliansen upplyser oss Socialdemokrater om att det varit ett val i höstas och att vi inte är överens i en del frågor. Det är i alla fall skönt att de inte försöker dölja att de agerar utifrån rent ideologiska skäl och uppger några ekonomiska eller praktiska skäl i stället.

Kjell Jansson, Moderata alliensens orförande i Norrtälje döljer inte motiven till privatiseringar i alla fall.

Vi ser gärna att personal, föräldrar eller anhöriga engagerar sig och kanske tar över kommunala verksamheter, vi tror dock till skillnad från den moderata alliansen att just det egna engagemanget är det viktigaste för den utvecklingen. Vi Socialdemokrater tycker inte att skattepengar skall gå till att offentligtanställda försöker få verksamheterna att privatiseras. Låt istället de utveckla och fokusera på at ge våra medborgare den stöd och service som dom betalar för.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

2 kommentarer:

Jonas Gifting sa...

Allt annat är väl bättre än det socialdemokratiska samhällsförfallet???

Eller har ni redan glömt?

Har ni redan glömt det ofantliga skattemissbruket och ansvarsallergin?

Hyckleriet och nepotismen?

Socialdemokrati är en ickefunktionell politik. Det har vi facit på...

Krassman sa...

Antimannen: Spännade och intessant inlägg. Mycket pricksäker beskrivning och konkret kritik från din sida, eller oxå inte.
Har du någon synpunkt på själva ämnet rent politiskt så får du gärna lämna den. Svårt att hålla en debatt annars.