torsdag, mars 27, 2008

Bodström tänker oxå tanken

Bra jobbat killen, Thomas Bodström tänker samma tankar som Nicolas Sarkozy. Bodström vill att Sverige ska hoppa över invigning och liknande ceremonier kring OS och enbart delta i de idrottsliga delarna. Han anser att det inte kan vara bättre när kinesiska myndigheter slår ner på munkar i Tibet än när Burma gör likadant. Därför bör Sverige bojkotta OS-invigningen och ceremonier och bara åka dit och hämta guldmedaljer, säger Bodström till SVT.

Foto: Fredrik Persson/Prb (från SVT)

Det är bra Thomas, nu får vi väl se när första Svenska borgerliga politiker vågar tycka att visa sitt missnöje genom bojkott inte kanske är en så dum idé. Moderaten Hans Rothenberg och andra kommer att stånga sig blodiga med sina torra och skeva argument, precis som det gick i dabatten mot Bodströms.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Krassman

Bodström är ingen idiot - ganska lång ifrån faktiskt. OS handlar inte om bara idrott längre, ett OS är i dag den utan jämförelse största positiva exponering ett land kan få i internationella sammanhang. Och är Kina verkligen ett land att åka till under dess omständigheter? Och är det bra att vi sitter tysta och genom det ger medtycke om att det var ett bra val IOC gjorde när de valde Kina och Peking (och inte Burma) som arrangör.

Man har skylldighet som landslagsidrottare - men som människa har man skylldigheter som är långt högre upp på listan.

Det blir nog ingen jätte stor grej om en liten(eller stor) idrottare från Sverige hoppar av ceremonierna vid OS, men om 30-40 nationer gör det blir det en annan femma. Mycket att hoppas på kanske, men jag är optimist och hoppas folk öppnar ögonen i tid.

Jag säger klart nej till att medverka i Kinas propaganda-cirkus vid invigningen OCH avslutningen av OS. Hoppas FN tar steget och säger samma sak till till sina medlemmar.

mvh
Bill

billextreme@hotmail.com

Anonym sa...

Jävla hyckleri! Varför skall idrottsmän och kvinnor användas som tillhygga av fega politiker som vaknar för sent? Om man menade allvar skulle man aldrig gett KIna OS eller aviserat en total svensk bojkott för flera år sedan så att satsande idrottare kunnat välja att ta en mellansäsong 2008.

Anonym sa...

Ursäkta utbrottet men jag blir så trött på att man skall utöva nån slags moralisk utpressing mot idrottsmän när stora företag och inte minst den svenska staten under många år slickat Kinas makthavare i röven för att t.ex Ericsson skall komma åt en multimiljard-marknad. Då passar det att blunda för makthavarnas brutala övergrepp inte bara i Tibet. Som sagt - jävla hyckleri.