tisdag, mars 25, 2008

Solidaritet när den är som sämst....och bäst.

Tror jag fått en släng av influnsan och känner mig inte alls pigg, eller glad för den delen. Läste NT:s ledare idag och då blev humöret ännu sämre. Reidar Carlsson skriver i sin ledare om det meningslösa att bojkotta OS i Kina och hur synd det skulle vara om våra idrottare. Jag tycker att vi alla har ett solidariskt ansvar att tänka tanken om en bojkott, ovsett om man är elitidrottre eller inte. Här nedan finner ni mitt svar på hans ledare.

Skall en bojkott av OS i Kina göras så skall frågan avgöras av idrottarna själva. Din generalisering av bojkotter faller väl på sin egen orimlighet eftersom du tycker att fackens möjligheter till bojkott inom handeln skall minimeras, om jag inte missminner mig. Att sedan tala om att bojkotten av 0S 1980 inte hade någon effekt är väl kanppast en riktig beskrivning. Den politiska markeringen från de bojkottande länderna var enorm, och debatten lika så. Det är inte heller så konstigt att inte handelsbojkott av Kina har diskuterats. Vår handel med Kina är nämligen inte så stor. 2007 exporterade vi 1,9% och importerade 3,2% (ökning med 23%) av vår totala handel. Visst är det pengar men hallå, någon katastrof skulle det inte innebära för oss här i Sverige. Sedan så måste man ställa sig om all handel med ett annat land gynnar dess förtryck av sitt folkt.

En som vågar ta upp frågan i alla fall....

Man kan ställa krav istället för att bara acceptera saker och ting, och det avgörandet står varje individ för. Att som du mena att idrottarna inte har något att göra med saken tycker jag är fel. Jag tycker att vi har en solidarisk skylldighet att påverka och hindra förtryck av människor, oavsett om du jobbar på Holmens eller är elitidrottare som skall åka till OS i Kina och representera Sverige. Men steget måste du ta själv och du nämer inte ens det enskillda ansvaret som Stefan Holm, Susanna Kallur och andra svenska idrottare har. Vi skall väl inte heller glöma att vi som skattebetare har bidragit till den Svenska OS truppen och dess idrottare. Vi behöver inte ställa krav på våra idrottare, men vi måste belysa frågan. Kolla bara Nicolas Sarkozy, han tänker i alla fall tanken.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Krassmans eget jihad. Mot Kina. Det är rätt, Krassman. Bojkotta Kina, ut med din teve, dator, mobiltelefon och radio. De har alla elektroniska delar tillverkade i Kina. Detsamma gäller 90% av alla leksaker. Så ge dina barn några av Solstickans pinnar och några tallkottar.
"Alla bör bojkotta Kina utom jag för jag är en socialistisk debattör och vår, sic! uppgift är att uppmana andra till bojkott"
Usch, fy och tvi. Skäms Krassman.
"fd sosse"

Anonym sa...

Hej alla som vill lära av de gamla grekerna. De skapade nämligen olympiaden en gång i tiden.

Under olympiaden skulle vapenstillestånd råda så att ungdomen kunde träffas istället för att strida mot varandra.

De som vill att OS skall bojkottas tycker således att det är en dålig idé. Ungdomen bör således fortsätta bekämpa varandra, tycker de. Det handlar ju om ack' så ädla mål.

Dalai Lama - som är en fredens man - har begripit det hela och uppmanat att avstå från våld.

Sarkozy däremot har antagligen dålig utbildning och lider av baksmälla. Han har tydligen inte återhämtat sig från dopet av sin nya atomubåt nyligen.

Observer

Morfar Lasse sa...

Att använda bojkotter inom världsidrotten har hitills visat sig verkningslösa.

Att använda sig av dialoger och samtal, ger klart bättre effekter.

Att berätta om att tanken existerar till en bojkott, kan öka möjligheten till samtal och dialog.

Krassman sa...

FD Sosse: Nä men kom igen nu. Vi kan alla som konsumenter ställa oss frågan om jag vill handla rätt vara eller inte. Man behöver inte ha en doggmatisk inställning som låter som att vi skall bege oss tillbaka till stenålderna bara för att vi inte villa använda något som är tillverkat i Kina. Lyft nu debatten ett snäpp är du snäll. Menar du att varje enskilld individ inte har ett ansvar med kommentaren eller vad syfter du på?

Observer: Ja allt var bättre förr, på de gamla grekernas tid. Men jag är inte lika säker på det som du kanske. Deras syfte och ärliga uppsåt känns lite förlegat och om du verkligen menar att de som är för en bojkott av OS skulle vara mot fred så tror jag att du behöver gå till doktorn.

Morfar Lasse: Bra sak där, att tanken av en bojkott kan leda till något bättre. Det kanske till och med är så att om vissa genomför en bokjott så blir den möjligheten verklighet.