fredag, maj 23, 2008

Privatiserings problem 2.0

Inom den borgerliga alliansen så verkade allt så enkelt, nu när makten var i deras händer var det bara genomföra förändringarna så snabbt som möjligt. Privatisera, sälja och omstrukturera var planen. Nu visar det sig dock att allt kanske verkade lättare än vad det i själva verket var. Den borgerliga privatiseringshetsen har fått problem.
Privatiseringshetsen har fått juridiska implikationer

Och nej, vi Socialdemokrater är inte driftformsonanister som tycker att staten, kommunen eller landstinget alltid gör allt bäst. Däremot så skall konkurrens mellan olika driftsformer vara rättvis och ske på lika villkor och skall verksamheter privatiseras så skall det inte göras till underpris utan på marknadsmässiga villkor.

Något som jag tror de flesta kan skriva under på. I Täby blir kvar Skarpängsskolan kvar i kommunal ägo. "Juridiska implikationer" stoppar moderaternas försäljningsplaner och i Upplands Väsby så får inte kommunen "lugga" 167 miljoner från det kommunla Väsbyhem efter en 10% försäljning av sitt bostadsbestånd. Om jag lite snabbt läsar av läget i runt om i Stockholm så kommer det bli fler "Juridiska implikationer" för borgerliga privatiseringar.

Johanna skriver om en gubbe med fördomar så att det räcker och blir över.
Löwdins skriver om borgerliga nya orättvisor, i just love it.
Morgan skriver om borgerligt gensvar med personangrepp.
Sjölander är riktigt riktigt arg.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinerad av brödraskapet och systerskapet oavsett nation som jag stött på så skrevs nedanstående rader.

Rena pajaserierna i en tid då det är dags för alla dessa med briljanta ideer att verkligen genomföra dessa protester i verkligheten också och inte enbart genom att muttra för sig själv längre.Eller som mina granne från Irak sa för en stund sedan.”Jag är så djävla trött på det politiska myglandet i detta land så det står mig långt upp i halsen”.Vaaa,sa jag då,men de störtade ju ditt land varpå han tittade på mig med en kort kommentar.”Det gjorde dom med nyfiken utländsk hjälp men de sa åtminstone ifrån vilket de forfarande gör så att vad jag ser i Sverige är en sanslös parodi i dålig ryggrad hos folket” …. Jag kunde ju inte mer än att instämma i tider när dessa politiker i det närmaste pissar på folket.Kul med lite kulturella inslag i trappan då man får höra de mest egendomliga ting fråm håll där man inte alltid förväntar sig detta.

Pelle

“When HELL takes vacation they usually employ the Swedish Alliance Government.
Thats why i guess its vacation time in this country all to often.”

Anonym sa...

Precis Krassman! Istället borde vi privatisera SJ och SAS, göra skolan statlig igen och alla kommuner till rena lydstater! Vi måste också våga gå längre och expropriera all privat egendom och alla privata företag, för att i sann socialistisk anda styra varje medborgares liv in i minsta detalj, för deras eget bästa!
Alla andra västländer har FEL, och vi tillsammans med andra stora folk och nationer som Kuba, Albanien och Nordkorea kommer till slut att segra mot allt fritt och utvecklande..
Viva Krassman och alla frhetsbegränsade kamrater..

Catarina sa...

Jo, man ägnar sig ju åt såna frågor man brinner för som Kjelle J sa när han uppmärksammades med att helt och hållet gömt jämställdhetsfrågorna i garderoben.

Anonym sa...

Tja! 80 års såsse-regimer har gjort "den Svenska modellen" oomkullrunkelig..
D.v.s ingen annan vare sig får eller kan regera detta bidrags-samhälle!
Det ser S, LO och mediavänstern till..

Anonym sa...

Haha..

Och innan samma stat/kommun/landsting har gjort en ordentlig "utredning" i frågan, har världen sprungit ifrån ännu längre..