lördag, maj 03, 2008

Kovändning av SD

Då kom den väntade kovändningen av SD i arbetsmarknadspolitiken. Från att kopierat linjen från Svenskt Näringsliv att facket har för mycket makt och är styrt av Socialdemokraterna så skall nu den "svenske" löntagaren försvaras. – Vem ska försvara den svenske löntagaren mot lönekonkurrens från utlandet om inte vi gör det? Vem ska försvara vår rätt att själva forma vår modell för arbetsmarknaden om inte vi gör det? sade Jimmy Åkessonsitt kongresstal i Karlstad. Har haft en debatt gällande SD:s antiarbetarpolitik med en Patrik Ohlsson tidigare här på bloggen och det skall nu bli spännande och se om han blivit en fack älskare efter sin helg i Karlstad, det var ju inte riktigt så tidigare kan man säga.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

John Olsson sa...

"Arbetsrätts-lagarna" är utan tvekan en rasistisk lag, då den gör det mer eller mindre omöjligt få permanent jobb för nya invandrare.

Om nu SD var emot invandrare, så är det naturligt att dom skulle ge support till "Arbetsrätts-lagarna".

Det lustiga är nu att Vänstern och LO blir då i princip allierade med vad dom själva tidigare kallat "rasisitiskt parti".

Kulturbäraren sa...

Det stavas Jimmie (inte Jimmy), och sd:s tidigare arbetsmarknadspolitik var en kopia av flexicuritymodellen i Danmark, som sossarna och danska LO har gått med på. Gör om, gör rätt.

Krassman sa...

Johan Olsson: Vilket svammel. Skulle det vara omöjligt för en person från ett annat land att få ett permanenet jobb till skillnad från någon annan på grund av arbetsrätten? Så det är inte längre arbetsgivaren som har beslutet om att anställa längre alltså? Du kanske kan berätta för mig vilka paragrafer i LAS och MBL som hindrar en arbetsgivare från att anställa?

SD-väljare: Eftersom du inte själv verkar känna till SD:s tidigare arbetsmarknadspoltik så skall jag här ge dig lite information kring den.

”Från situationen för 100 år sedan, då arbetsgivaren hade all bestämmanderätt på arbetsplatserna, har pendeln idag slagit över åt det andra hållet så att facket fått allt för stort inflytande. Sverigedemokraterna förespråkar en medelväg mellan dessa ytterligheter.”, så såg SD på arbetsmarknaden innan helgen som var.

SD skriver även i sitt tidigare program (innan helgen) att utländska företag inte ska få konkurrensfördelar. Ändå vill man inte att facket skall kunna använda stridsåtgärder. Ta Vaxholm/De Lavavl frågan som ett exempel.Där var det byggnads som försatte bygget i blockad just för att Facket ansåg att det handlade om konkurrensen skulle vara på lika villkor. Detta vi SD ta bort, och ändå så skall inte utländska företag få ha konkurrensfördelar.

SD ville alltså ta bort sanktionsmöjligheter ur MBL. Luckra upp turordningsreglerna vid uppsägningar på mindre företag och göra det billigare att säga upp på grund av personliga skäl. Förbjuda stridsåtgärder mot företag där facket inte har medlemmar samt att facket inte ska få ”ta till så hårda metoder” som i Vaxholm DeLaval fallet. Detta skulle betyda att fackets inflytande försämras avsevärt. Men detta var ju innan Jimmy och hans kamrater gjorde en kovändning. Sedan vad detta har med flexcurity att göra vet jag faktiskt inte.

Anonym sa...

Vikket skitsnack facket är ute och komme försvinna om vi har tur!
Roberth

Anonym sa...

till och med mina vänner som är invandrare sedan många år röstar på sd därför att dom tycker att situationen här börjar bli ohållbar.direkt någon svensk yttrar sig om något som att man häromåret inte fick fira skolavslutningen i västerås i svenska kyrkan utan i syrianska.eller att man i vissa skolor inte får spela nationalsången.eller det här http://sverigeochislam.blogsome.com/2008/05/20/islam-fordomer-apoteket
det till och med mjäkas från stat och regering i kommuner mm i med risken att kallas främlingsfientlig så vågar ingen stå för sin åsikt därför går partier som sd framåt.när man läser bloggar som svenska muslimer har om att vi ska anpassa oss till deras livssätt och följa ett islamistiskt korståg så förstår man problemet..
och sen är det ju många svenskar som ser snett på invandrare som söker asyl här utan att varken få jobba eller behöva söka jobb men som får sin försörjning tillgodosedd av statens medel iallafall medan gemene man i dagens samhälle knappt får pengar från soc innan man står helt på gatan.eller dom uteliggare som vi har i vårat land som det mörkas om dom borde man ju hjälpa i första hand.innan vi tar in andra och tar hand om dom borde se mera om vårat eget.