lördag, maj 14, 2011

Dags att sluta ljuga nu (M)

Tidigare i veckan så utpekades Socialdemokraterna för att vara desperata. Detta för att man skruvade upp valtempraturen och Västra Götaland inför det stundande omvalet. Höga förträdare från Socialdemokraterna prioriterade olika utspel och torgmöten i regionen för att förtydliga konflikten i valet. Jag kan konstatera att den valstrategi som Socialdemokraterna valt nu skapat totalt desperation hos Moderaterna.


Första symptomen på denna desperation var det patetiska torgmötet som alliansens partiledare genomförde i torsdags. Mötet fullkomligen osade nervositet och de politiska budskapen som framfördes var trots att det var i mitten am maj månad inget annat än snömos. Nästa symptom rapporteras i dag från Alliansfritt Sverige via Staffan Lindström på Jämlikhetsanden. Moderaterna hävdar nämligen att en röst på Socialdemokraterna kommer medföra att man stänger 87 vårdcentraler, vårdcentraler som i dag har 512 264 inskrivna patienter.

Ett påstående som inte ens kan liknas vid en sanning med modifikation. Vänsterpartiet i Göteborg svarar själva mycket tydligt på Moderaternas lögner, se deras pressmeddelande här. Nedan är Saxat ur Vänsterpartiet pressmeddelande:

"Vänsterpartiet har allt sedan regionbildningen varit ett parti som tagit stort ansvar för utvecklingen av Västra Götaland. Vi tog också ett stort ansvar i att bilda en politisk majoritet i det efterspel som följde av valet i höstas. För oss är det en självklarhet att följa ingående kontrakt och avtal så också de som berör vårdgivarnas roll i primärvårdens organisering. Därför faller också utspelet om nedläggning av de 87 vårdcentralerna på sin egen orimlighet.

Att moderater och andra borgerliga partier i sin desperation försöker smutskasta och med rena lögner föra en kampanj mot vårt parti tar vi bestämt avstånd mot. Vänsterpartiet visar respekt mot varje parti med en ärlig diskussion som visar på ideologiska skillnader men att förfalla till lögner det tycker inte vi hör hemma i en valrörelse".

Några förslag på att lägga ner de 87 vårdcentralerna finns inte från Vänsterpartiet och inte finns det i deras egna ambitioner. Däremot så har Moderaterna tydligt sagt att de vill sälja ut de små sjukhusen i regeionen, något som de nu, när det kommer till kritan och slutet av valrörelsen mer eller mindre hävdar inte kommer ske. Mycket märkligt med tanke på att det är så tydligt meddelat sedan tidigare. Men dettta känner vi igen, så på direkt uppmaning från undertecknad, sluta ljug nu.

Gammelmedia på omvalet:
SvD / DN / Aftonbladet /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: