fredag, maj 13, 2011

Tydliga alternativ i omvalet

I dag presenterar Socialdemokraterna sina kommande satsningar för en förbättrad sjukvård. Som inspiration till utspelet för den nationella sjukvårdspolitiken som nu presenteras ligger de satsningar som Socialdemokraterna i Västra Götaland går till val på. De senaste veckorna så har skillnaderna i den föreslagna sjukvårdspolitiken som utlovas i valet nu på söndag kristalliseras, vilket gett utslag i opinionen.


Enligt dagens Sifo mätning som presenteras i Göteborgs-Posten ökar Socialdemokraterna med drygt fem procentenheter på bara några veckor. Det framstår nu även som ett faktum att den allians som Reinfeldt lovsjunger vid varje torgmöte han besöker kommer att avgöra valet i regionen. Samtliga av de små borgerliga partierna backar i dagens mätning, det stärker tesen att när alternativen är tydliga så spelar småpartierna andrafiol, i bäst fall.

Socialdemokraternas huvudmotståndare i valet är Moderaterna och deras Johnny Magnusson. Han har snabbt skapat sig ett namn när det gäller att privatisera mer av den gemensamma vården runt om i regionen. Huvudkonflikten är tydlig, vård efter behov eller vård efter plånbok. Rätt för de anställda inom sjukvården att utvecklas eller rätt till privata vårdbolag att när som helst utmana den gemensamma vården. Det handlar helt enkelt om vård på patienters och anställdas villkor eller marknadens.

Signalen så här långt från de boende är tydlig, den rödgröna sjukvårdspolitiken får tummen upp och den borgerliga som inspireras från Moderaternas olika skyltfönster runt om i Stockholm får tummen ner. Nu är omvalet i sitt avgörande och jag hoppas att de boende i regionen på måndag vaknar och har rätt till en vård där deras behov går före vinstintressen och inte en sjukvård med gräddfiler för de som har privata sjukförsäkringar.

Gammelmedia på detta:
Länk
DN / Aftonbladet / Aftonbladet2 / SvD / Expressen / GP / GP2 / Aftonbladet3 /

Nymedia på detta:
Mina politi(s)ka åsikter / Röda Berget / Rune Lenestrands blogg / Hemimammas blixtrande bloggar / Jytte Guteland /Röda Berget - Jämlikhetsanden / Johan Westerholm / Martin Moberg / Tokmoderaten / Alltid rött alltid rätt / Jämlikhetsanden / Håkan WL / Birgers blogg / Anybody´s place / (S)ebastians tankar /

Länk
Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: