fredag, december 02, 2011

Långkok på samma spik

Att koka soppa på en spik är en konst, men att göra det på samma spik, gång efter gång är något helt annat. Dagen till ära är det Aftonbladet som står för merparten av kokandet när det gäller medias oproportionerliga spekulationer kring Håkan Juholts dåtid och framtid. Aftonbladet gör i dag gällande att Socialdemokraternas partisekreterare, Carin Jämtin, hade en ”packt” för att planera Juholts avgång. Lena Mellin skriver att denna plan, som helt avisas av Jämtin, var sensationell.Det sensationella skulle enligt Mellin vara att partiet arbetade fram en katastrofplan som innefattade en extra partikongress för att välja Juholts efterträdare. Enligt Mellin visar detta hur illa ute S-ledningen bedömde att Juholt var i början av oktober. Vilka bevis som hon har för att detta verkligen skett är oklart, eller lika kristallklart som Aftonbladet kallade riksdagens närmaste obefintliga regler för Juholts boende. Veckan då drevet påbörjades mot Håkan Juholt så fick han en polisanmälan hängande över sig för bedrägeri. Självklart så påverkade detta men Mellin verkar nu helt glömt detta när historien nu skall kokas om, för att smaka som något nytt.

Drevet mot Juholt kommer gå till historien som ett av de i särklass märkligaste och pekar på medias fartblindhet när det gäller källkritiken till ett påstått skoop. Eftersom Juholt vägrar vika ner sig för den mediala anstormningen så fortsätter spekulationerna. Vilken granskning media kommer utföra av regeringsmakten den här helgen skall bli intressant att se. Jag tror nämligen att allt kommer handla om Socialdemokraternas pågående Förtroenderåd, det gäller som alltid pioritera vad som är viktigt.

Gammelmedia på detta:


Krassman / In Your Face  

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Mellin gör vad hon kan för att sänka Juholt. Hon skyr inga medel. Högerfalangen i Stockholm tycks ha direktförbindelser med tredje statsmakten. Idag var det Björn Rosengrens tur att visa sig på styva linan. En märklig humor den mannen har, måste man säga. Och visst är det besynnerligt att han "skämtar" så skojfriskt med Expressens reporter. Och dagen innan vad det middag med Östros och Österberg. Pratade de illa om Juholt? Nej, inte då!

Jag säger bara: Ynkligt!

Anonym sa...

Läsvärt om "Drevet mot vänstern"

http://nymax.wordpress.com/2011/11/22/drevet-mot-vanstern/Kjell Johansson

Anonym sa...

Koka soppa på en spik. Precis det S politik handlar om numera.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Vi får inte glömma att detta i första hand handlar om högerns långa arm!

A Nonym sa...

Högerns långa arm? Vilket nys. Det det handlar om är att "Vänstern" nu ifrågasätts och undersöks på ett sätt som inte skett på årtionden. Det är inte 70tal längre och "vänsterns" världsbild är inte längre den enda sanna verkligheten. S torskade valet och är nu ett vanligt parti bland andra. En smärtsam insikt för partiapparaten som inte vill tro att det är sant. "Aftonbladet är VÅR tidning!!". SÅ klart söker man orsaken UTANFÖR partiet för inte kan det väl vara så att man SJÄLV gjort nåt fel? Att man SJÄLV inte kunnat förnya sin politik? Att man SJÄLV tappat styrfart? Eller? Kan det det? Att "folket" börjat se bortanför decenniers propaganda om hur fantastiskt bra vi har det i Sverige och hur S och "Vänstern" är dom enda som kan ta åt sig äran av detta.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

M-partistaten styr idag och högern äger all media så visst handlar det om högerns långa arm!