lördag, maj 12, 2007

Eurovision 2007

Rätt låt vann. Serbiens bidrag "Molitva" som framfördes av Marija Serifovic krossade allt motstånd under kvällen. The Ark med Ola Salo gjorde vad dom kunde men det är helt utan tvivel att rätt låt vann årets Eurovision. Svante Stockselius analys mot dem som driver på öst/väst-kritiken är helt korrekt. Han avvisar bestämt dem som anser att Eurovision Song Contest måste bli kvoterad och varnar för en "smygande rasism".

Marija Serifovic

Här är ett av mina inlägg från en annan blogg gällande denna smyg rasism som nu sprider sig. Man blir chockad av vad en del skriver. Det är som om jorden skulle gå under om vi får år kvala till ESC.

"Jag håller inte med. Vi måste inse att den här tävlingen genomgår stora förändringar genom att fler och fler länder deltar. Länderna i öst är stora och dom gör precis som vi länder gör i väst, håller på de våra. Likaså måste vi se att det kommer bli svårare och svårare att hävda sin nation genom våra länders gränser. Inte konstigt att Finland får 12 poäng av Sverige eftersom över totalt 800 000 Finländare, Sverige-Finnar och Finlads-Svenskar finns här. Tyskland ger höga poäng till Turkiet, det bor 400 000 Turkar i Tyskland. Det handlar inte om att gör bra schlager eller något som vi påstår är Svenskt, vi måste ha bidrag som är globala och speglar det Europa som finns"

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Blomster sa...

Hej! Jag röstade på Serbien, men trodde aldrig att sverige & the ark skulle bli så utmobbat av östeuropa. Skrev just en rätt upprörd blogg i ämnet... (på http://mon.zoomin.se/blogg.html)

Anonym sa...

Fel låt vann! Överlägset bäst var Israels bidrag "Shir Ha’batlanim". Jag blev riktigt till mig i byxan när jag hörde refrängen "Huppa Hule Hule Hule Huppa Hule Hule Hule…".

Krassman sa...

Ingiberg: Det var Eurovision 1987 det och det var glada tider då, Nu är Eurovision något helt annat. Min favorit genom tiderna måste ändå vara låten "Nuku pommiin" med Kojo från 1982. Den hamnade på 18:e plats så The Ark är i gott sällskap.

Krassman sa...

Mona: Kolla mitt inlägg på samma adress. Förstår ditt inlägg till fullo, mitt blev ganska så upprört det med kan jag säga. Måste kolla vad du skrev på din blogg oxå.....

Sprattelex sa...

Tyskland :D

Anonym sa...

Serbiens låt var stulen av albanskan Soni Malaj. Serbien förtjännade inte vinsten. Ukraina var värdiga vinnare!

Krassman sa...

Anonym: Shit det var inte bra. Hoppas att dom kollar det från ESC ledning. Om så är fallet så är jag helt på din linje, dock tror jag att det blir svårt. Det borde ha visat sig redan vid uttagningarna i Serbien kan man tycka.

Alexandra Einerstam sa...

Ja, du Krassman... jag hade tre favoriter och alla tre var östländer. Tur att det är över för den här gången och nej, jag har fortfarande inte kommit ut ur schlagergarderoben!