tisdag, maj 22, 2007

In Your Face Marian Radetzki

SSU:aren Makin Aminis film om a-kassan och den borgerliga regeringens politik är knivskarp. Se och lär av Makan gott folk.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Filmen är riktigt bra faktiskt! Mer sånt.

Makan Amini sa...

Kul att filmen uppskattas!

Anonym sa...

Är det detta som kallas "guilt by association"? Lite fattigt faktiskt.

Ni skulle få en mycket starkare film om ni inlett med lite material som visar när Reinfeldt själv talar om de här sakerna, eller åtminståne slingrar sig i frågan.

Dessutom är det ju inte så att Sossarna på något sätt underkänner resonemangent om sambandet mellan ersättning och 'hunger'.

Anonym sa...

anonym: Gör den bättre själv. Vad menar du med att Sossarna inte underkänner resonemanget?

Anonym sa...

Jonas:

Det är väl ganska uppenbart. För två ganska klargörande reportage om sossarnas något hycklande förhållningssätt till arbetslöshet, inflation och ersättningsnivåer, läs gärna följande texter av Dan Josefsson:


Från ETC 1997:
"Varför denna politik? Därför att socialdemokraterna också vill ha in Sverige i EMU och därför räknat fram en egen NAIRU-nivå under vilken arbetslösheten inte får sjunka. Enda skillnaden är att socialdemokraterna inte skriver böcker om saken. En socialdemokrat beräknar sin NAIRU-nivå, anpassar politiken efter resultatet och håller sedan tyst."
http://josefsson.net/arkiv/etc_nr_2_97_darfor_far_arbetslosheten_inte_forsvinna.htm


Och från Aftonbladet 2006:
"Enda skillnaden mellan socialdemokraternas och den nuvarande borgerliga regeringens syn på jämviktsarbetslösheten tycks gälla frågan om hur hög den ska vara.
Socialdemokraterna har satsat på att behålla trygghetssystemen och därmed accepterat en hög jämviktsarbetslöshet. De borgerliga partierna satsar i stället på att sänka jämviktsarbetslösheten genom att dumpa a-kassan och därmed också de lägsta lönerna. I propositionen om a-kassesänkningen skriver regeringen mycket riktigt:"
http://www.josefsson.net/arkiv/061210_cynismens_pris.html


Alla är naturligtvis inte lika cyniska som Radetski, som för övrigt verkar vara en komplett idiot som gått så vilse i sina nationalekonomiska jämviktsmodeller att han tappat sin mänsklighet. Dessutom verkar han vara marknadsfundamentalist så till den milda grad att han förnekar naturvetenskapliga fakta (se t.ex. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=452242&previousRenderType=2)

Hursomhelst, alla människor med någon som helst förståelse för hur en marknadsekonomi fungerar inser att det finns ett samband mellan ersättningsnivåer och arbetslöshet. Alla är dock inte lika cyniska i sina slutsatser av denna insikt som Radetski – dock inte heller (och detta är min hela poäng) Fredrik Reinfeltd!

Anonym sa...

Det här var det töntigaste jag sätt. Fan Krassman, du har ju bättre smak än tycka om manipulerad reklamfilm med en diskrediterad reporter som hjälten. Det är som att se Marlboromannen gör reklam för rökning på ett sjukhus och få läkarna att hålla med honom.