onsdag, februari 27, 2008

Dumburken blir dummare och dummare

SvD har i samband med att en ny kanal på tv4 lanseras gjort en undersökning om innehållet på våra Svenska kanaler. Granskningen visar att en veckas utbud på dumburken inte är så svenskt, det visas nämligen mest amerikanska program. Under mätperioden fredag den 8 februari till torsdag 14 februari, visades det bara 38 procent svenska produktioner. Kanalerna domineras av framför allt amerikanska och brittiska produktioner och USA är störst med hela 44 procent av utbudet i kanalerna.

Har ändå inte dumburken blivit lite dummare med tiden?

En sak som jag tänkt på är mängden rapportering från USA i både radio och tidningar. Var och varannan artikel är hämtade från USA eller England. I Radio får vi höra om NBA, NHL och NFL. Visst är det så att vi har många duktiga spelare i NHL men att ha ett lång inslag om vilka som vinner NFL (Amerikans fotbolll) på våra nyheter ställer jag mig lite undrande till. Undersökningen visar att det är kostnaderna för att producera svensk som är den främsta orsaken till att utbudet minskat. Vi får väl i alla fall hoppas att vi får det Svenska vädret i rutan även i framtiden! Det kanske ändå skulle behövas ökad efterfrågan på svenska program, fler betalda TV-licenser och ökade satsningar på public service.

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du. Och det är sossarna som byggt upp detta samhälle (sjuk-äldrevård och skola) och så tillika radio och tv.
"Så rätt du tänkt - så fel det blev"
fd sosse

Krassman sa...

Anonym: Vilket hade du föredragit?Att borgarna eller kommunisterna skulle byggt upp samhället istället. Svara på den frågan så skall jag försöka beskriva för dig vilket land du lever/levt i.

Anonym sa...

Jag hade föredragit ett samhälle som belönar den skötsamme istället för att lägga last på bördan. Det är rent ut sagt för dj_vligt att låginkomsttagarna ska behöva beskattas så hårt att de blir beroende av bidrag för att klara sig. (Undantaget dig förstås, som lever på just våra skattepengar.) Och i förlängningen sossarnas (och fackets)klasskamp som kommer att pågå i evinnerliga tider. För så länge kommunalarbetarnas löner kan hållas strax över svältnivå så länge kan ni också "tjäna" på er politik. Jag avslutar med ett citat av Mark Twain (nej, han är inte en socialistisk arbetarförfattare så du kanske inte känner till honom) "Den regering som tar av Per för att ge åt Pål kan alltid räkna med Påls stöd"
fd sosse

Krassman sa...

Anonym: Jag vet inte om ditt inlägg hade svaret på min fråga någonstans? Om du kunde sålla från floskler, billiga antaganden och fördommar så kanske vi kan diskutera politik i stället för konspirationsteorier.

Catarina sa...

Svårt att efterfråga svenska produktioner om de är i stil med någon som kommer och städar hos någon som uppenbarligen lider av någon tragedi eftersom vederbörande bor i en soptipp, eller bonde söker fru eller ... som sagt dumburken blir bara dummare

Anonym sa...

Ditt svar på min fråga blev till en fråga som du inte blev nöjd med svaret på. Jadu, som sosse kan man veva runt diskussionen i all evinnerlig tid. Hur var det nu med kommunalarbetarnas löner? Är dessa er gisslan för att bedriva klasskamp? Eller för att göras beroende av bidrag? Det borde du i alla fall ha svaret på eftersom dina partibröder och -systrar "byggt" upp detta samhälle.

"fd sosse"

Krassman sa...

Anonym: Att vi Socialdemokrater anklags för att springa fackets ärenden har man ju hört förr. Men din kommentar om att Socialdemokraterna skulle hålla tillbaka offentliganställdas löner är ju bara larvigt. Du vet mycket väl vilka som sköter förhandlingarna på arbetsmarkanden och det är väl i så fall arbetsgivarorganisationerna och deras koppling till svenskt näringsliv och de borgerliga du bör ha synpunkter på.

De fackliga parterna i vårt land är mycket duktiga på ställa rimliga och ansvarsfulla krav. Något som inte alltid har funnits. Minns du löneökningarna på 10-20% under det glada dagarna på 80-90 talet. Inte konstigt att inflationen var 8% per år i genomsnitt mellan 1975 och 1995.

Du kommer väl även ihåg hur det lät under den senaste lönerörelsen från borgerligt håll med ständiga uppmaningar att inte höja lönerna för mycket för att inte öka inflationen. Samtidigt som samma borgerlighet frigjorde 60-70 miljarder i skattesänkningar. Vi noterar nu en inflation på över 3% och att matpriserna gått upp med 6%. Tacka dina borgerliga kamrater för det du fd.sosse.