fredag, februari 22, 2008

Nepotism (av latinets nepos = barnbarn, nevö, avkomma), på svenska även kallat svågerpolitik

Fredrik Seinfeldt har verkligen tagit till sig den senaste tidens kritik när det gäller obalansen i tillsättandet av generaldirektör. Vid en intervju så meddelade Fredrik att valet föll på hans partivän eftersom en extern konsult funnit att Odenberg i konkurrens med andra var den mest lämpade. Nu när man synar rekrytreringen lite närmare så visar det sig att det bara fanns en kandidat till jobbet, nämligen Mikael Odenberg.

Snygg tillsättning Seinfeldt, svågerpolitik eller?

Näringsdepartementet som skötte rekryteringen ska dock först ha gett konsulten två namn för tjänsten. Men ett föll bort eftersom denna person inte var intresserad, märkligt märkligt. Inte för att jag brukar vilja kritisera regeringen men jag undrar verkligen om den där andra personen ens var tillfrågad. Vi skall inte glöma all den kritik som den borgerliga alliansen tidigare stätt för att alla tjänster ska utannonseras, att processen ska präglas av öppenhet och att politiska tillsättningar inte ska förekomma.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är alla sossar på väldigt tunn is. Nepotism är ju er paradgren. Citat från ssu-förening i Stockholm angående ett sommarjobb: "Nej det är lugnt, morsan fixar det, hon är ju minister för fan".

Om media har rätt i sin rapportering tycker jag att borgarna har gjort fel, men ni har ju absolut ingen som helst trovärdighet i den här frågan. Man behöver inte skjuta på allt som rör sig, Krassman.

Krassman sa...

Anonym: Två fel gör inte ett rätt som det heter. Tycker du att ett citat från någon i SSU ligger i linje med det som den borgerliga regeringen gjort med utnämnandet av Mikael Odenberg, skärp dig.

Om du inte tycker att vi har trovärdighet i just den här frågan så skall du i alla fall komma ihåg att jag inte citerar dumheter som MUF:are sagt för att rättfärdiga något. Trots att det finns hur många dumma MUF citat som helst att använda.

Anonym sa...

testa cuf ;)
i övrigt uppskattar jag din kaxighet i bloggen, och måste bara käfta lite med dig.

Krassman sa...

Anonym: Tack för det eller skall jag säga In Your Face ;)

Anonym sa...

Jerry Seinfeldt e´ju skitbra. Varför blandar du ihop honom med politiker?