tisdag, februari 12, 2008

Snälla Jonas Sjöstedt, kom hem nu?

Jag har skrivit och sagt det förr. Snälla Jonas Sjöstedt, kan du inte komma och rädda Vänsterpartiet från Lars Ohly. Idag berättar Ohly att han absolut säger nej till politiska kompromisser med socialdemokraterna och miljöpartiet före nästa val. Att som politiker måla in sig i ett hörn och säga att "vi tänker inte" ger inte direkt bilden av en politiker som är villig att ompröva, men det kanske aldrig har varit Ohlys paradgren heller.
Ann, kan inte du oxå snacka med Jonas om detta?

Detta kanske är ett sätt för Ohly att flörta med de som tycker att Vänsterpartiet varit alldeles för glada i oss Sossar men det skickar även märkliga signaler, konservativa signaler som bättre passar KD. Kan det vara så att Lars Ohly försöker att straffa ut sig från partiledarskapet innan valrörelsen kommer igång, i så fall så är han på god väg. Jonas, kan du inte tal med Ann och försöka få gehör för att boka en resa hem till Falukorv igen.

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte varför vänsterpartiet måste sammarbeta med dessa borgerliga partier, det är ju ren oppurtunism. Nej, tacka Lars Ohly för att han för in lite klassisk arbetarpolitik och vågar hålla sig till vänsterns ideal utan kompromisser.

Krassman sa...

Röde räven: Ja du, vi får väl se hur bra det går med den här hållningen som Ohly har. Jag är mycket skeptisk till att arbetarna i Sverige kommer att få det bättre med Ohlys strategi.

Anonym sa...

Sorry, Jonas Sjöstedt stannar kvar ytterligare ett tag.
Han kunde kanske ställa upp som partiledare för Socialdemokraterna? Jag skall hälsa honom att SAP saknar honom...

Anonym sa...

Med tanke på Lasse Ohlys utspel kommer man osökt att tänka på det gamla ordstävet "give them enough rope and they will hang themselfs".

Bakåtsträvande och verklighetsfrånvänd är väl bara förnamnet. Pecis som ideologen (var det kommunist han var?) har företräden.

Maria i mp har ju tvärtemot Ohly fattat att politik handlar om kompromisser och kohandel. Med lite otur får vi se en S+mp regering om några år. Gud hjälpe oss.

Krassman sa...

Desdichado: Vissa av oss i alla fall, men du får hälsa så mycket till honom. Be honom gärna skriva en kommentar på mitt inlägg om du nu känner honom så bra.

Anonym sa...

Och jag stavar som en kratta. Får väl skylla på det nya tangentbordet.

Precis som ideologin (var det kommunist han var?) han företräder.

Skall det vara!

Anonym sa...

Jonas Sjöstedt skulle bli en mycket utomordentlig partiledare för S.
Partiet skulle nog få egen Majoritet.

Krassman sa...

Peo Steneryd: Det var kul att se att du är tillbaka i debatten, och nej jag är inte ironisk.

Havsglimten: Tack, men nej tack. Jag är så nöjd med min nuvarande partiledare så. Dock tror jag att verkligen att Jonas skulle kunna göra mycket för Vänsterpartiet.

Anonym sa...

Jag hoppas vid gudarna att Vänsterpartiet åker ur riksdagen och att SD inte kommer in, att ha antidemokrater i en riksdag har aldrig varit bra. nej bäst att tacka Lars Ohly för att han störtar den röda eran.