söndag, december 07, 2008

En bra söndag trots tvättstuga och huvudvärk

Helgen går helt i Vänsterpartites tecken. Först var det mätning från Demoskop som publicerats i Expressen. I den så har vänsterpartiet ökat med två procent och är landets tredje största parti. De får i mätningen 7,7 procent. KD är åter utanför Riksdagen och SD backar ordentligt i mätningen vilket bara det gör att denna söndag den bästa på länge trots att jag både har tvättstugan och huvudvärk att hantera idag.

Tack till Vänsterpartiet och Ohly för en mycket trevlig helg

Vad som är ännu roligare än Demoskops mätning är naturligtvis att samtalen mellan Mona Shalin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och Lars Ohly har gett resultat. Mona sade att tidigare att frågan kring det framtida samarbetet skall vara klart till Jul och dagens gemensamma presskonferens om det nya ungdomspaketet "för framtiden" kan ju inte tolkas som något annat att Ohly är på banan igen.

Gammelmedia på detta:
SvD, SvD2, SvD3, The Aftonbladet
, SvD4, DN

Nymedia på detta:
Annarkia, Tant oppositionsråd, Hanna, Best of Mankind
, Johan W

Krassman, In Your Face

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får hoppas och be till gudarna att det inte blir regeringsskifte, det vore inte bra för Sverige.

Krassman sa...

Anonym: Vad får dig att säga det då?
Jag tycker nämligen precis tvärtom.
Tycker du Sverige har blivit en rättvisare, tryggare och bättre rustat för att möta framtiden med dessa borgerliga klåpare vid makten? Framgång för landet kräver rättvisa, något som du kanske inte tror eller tycker?

Anonym sa...

Så du tycker att skyhöga skatter och bidrag för allt man kan tänka sig är rättvist? Att jag som arbetar 7 dagar i veckan ser hur mina pengar försvinner i olika avgifter och skatter. Jag tror på ett samhälle där man betalar för sig själv. Visst, det är underbart att åka runt hela stan med SL för 20 kronor, men sen se hur hela lönen försvinner i skatten. Men jag har hellre lägre skatt och betalar för det jag vill betala för, jag vill inte ge bort alla mina pengar till bidrag och människor som inte har lust att arbeta. Det ska löna sig att arbeta!

Anonym sa...

Det ska stå 5 dagar i veckan.

Anonym sa...

2 procent?
Matte inte din starka sida va?

Krassman sa...

Anonym: Men stäng av floskelkranen va! Jag tror på ett samhälle där man betalar efter bärkraft och får tillbaka efter behov. Jag ställde ytterligare två frågor till dig och du kan väl försöka bemöda dig med med att svara på dom. Med din förklaring hur du ser på skatter så förstår jag varför du inte skriver ditt namn, du heter väl Egon.

Anonym 15.42: Nej matte är verkligen inte min starka sida och dessutom så är jag lite sliten idag. Måste dock ändå hävda att Vänsterpartiet ökat med två procent enligt Demoskops undersökning. Eller har jag fel?

Anonym sa...

"Jag tror på ett samhälle där man betalar efter bärkraft och får tillbaka efter behov."
Floskel var ordet...

Att bli av med denna "borgeliga" regering vore förvisso en välsingnelse men en S+V+MP regering vore dock ännu sämre hur nu det är möjligt...

Anonym sa...

Delar din åsikt om att denna söndag är en bra söndag! Att Vänsterpartiet är tredjen största parti var häftigt. Minst lika häftigt att Maud "Bävern" Olofsson riskerar att åka ur riksdagen tillsammans med Göran "vem då?" Hägglund.

Att detta sedan krydda med att S, V och Mp har beslutat sig för att man vill bilda koalitionsregering.

Vore fantastiskt om vi kunde få en regering som vill satsa på rättvisa, en regering som inte står handfallen vid minsta motgång. Den moderatledda regering som Sverige tyvärr har haft i två år har med all sin tydlighet att de inte är kapabla att styra landet. Vi fick vänta allt för länge på ett krispacket som när det sedan kom var för litet och felriktat.

Anonym sa...

jo, och hoppas att (v) verkligen får vara med på allvar. spännande tider. lite märkliga kommentarer om att "hela lönen försvinner i skatten". Dels rör det sig väl knappast om hela lönen, utan kanske en tredjedel i kommunalskatt (minus diverse avdrag). Dels så är det väl ändå lite magstarkt att kalla sjukvård, omsorg, skola etc - som finansieras via skatten - för "försvinner".

Anonym sa...

Att Ohly är på banan igen visar väl bara hur j*vla desperata V blivit. Desperata efter makt, efter att komma åt våra skattepengar som dom kan kasta ner i svarta hål som bidrag till Volvo eller SAAB eller nån annan döende verksamhet. Bidrag är lösenordet och mantrat. Tänk så lite det hänt med S politiken och, tyvärr, folks förmåga att se igenom dimridåerna. Lasse Ohly kasnke spelar boll ett tag men få ser hans korsade fingrar och hånflin över att - än en gång! - lurat S upp på läktaren.

Krassman sa...

Peo: Oj oj kan inte vara en bra helg för Peo detta inte, vilken dysterkvist. SAAB och Volvo är företag som har tusentals anställda i Sverige och även om användandet av fossilabränslen är på väg att dö ut så måste man ändå värna om dessa två bolag. Bara för teknik förändras betyder väl inte att en ingenjörsnation som Sverige skall lägga ner alla bolag som arbeter med något som kommer att ersättas av något nytt, eller?

Du vet ju precis hur vikta de stora bolagen är för sin mindre underleverantörer och små mekaniska verkstäder. Tycker nästan att din ton är skrämmande lik Maud Olofssons som inte heller tycker att man skall satsa på dessa företag eftersom vi alla kommer att åka elbilar eller fluga med jetpacks till jobbet om 30 år. Elbilar och Jetpacks som alltså inte skall få tillverkas av SAAB och Volvo enligt dig och Maud.

Sedan så får du npg ta och revidera din beskrivning av Vänsterpartiet. Du kan ju gå tillbaka till att läsa någon av de 15 skarpa budgetar som S, V och MP lagt för att göra att Sverige idag har så starkta statsfinanser som vi har. Eller du kanske menar att det är Anders Borg och den Moderata alliansens förtjänst?

Anonym sa...

Typiskt att S tittar bakåt och smäller med hängslena. Det jag är orolig för är den glättiga och falska ytan av samförstånd man försöker pracka på oss när alla vet att verkligheten bakom är en helt annan. Klarar Mona av att hålla pli på mupparna och Lasse?