söndag, december 07, 2008

Nu ropas det varg från varje borgare

Det har nu gått ett par timmar sedan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet presenterade att de/vi kommer att gå till val på att bilda en koalitionsregering 2010. På den lilla tiden som gått så kan man redan nu se vilken strategi som den moderata alliansen kommer att använda sig av för att svartmåla detta regeringsalternativ. De kommer att välja att angripa vänsterpartiet, som i senaste mätningen från Demoskop är Sveriges tredje största parti. Centerpartiet har valt att utpeka Vänsterpartiet för vidlyftig ekonomisk politik och Folkpartiet oliberalernas Jan Björklund har på sedvanligt maner valt att uttrycka sig som han ibland gör, osmakligt, osakligt och onyanserat. Till gammelmedia berättade han följande - Det får mig att rysa. Lars Ohly är kommunist och han har ägnat stora delar av sitt vuxna liv åt att försvara kommunistiska massmördare i olika delar av världen. Nu ska ha få utforma socialdemokraternas nya utrikespolitik. Det är oerhört obehagligt, säger han.

På bilden ser vi Jan Björklund från Folkpartiet oliberalerna

Ni som vill ha en bra bild av Folkpartiets bidrag för att skapa stabilitet i världen skall lösa Johan Westerholms inlägg på ämnet. Det är just den typen av utrikespolitik som Jan Björklunds parti driver som håller mig vaken om nätterna och inte att Lars Ohly nyligen slutat kalla sig kommunist. Är nämligen helt övertygad om att Lars inte kommer att verka för att Sverige skall ansluta sig till Warsavapakten. Jag tycker Jan Björklund och PJ Anders Linder, för att nämna några, kan sluta ropa "vargen kommer". För det som kommer är en är ett rödgrönt samarbete för fler jobb, bättre miljö och minskade klyftor. Det är en oppositionspolitik som sätter jobben i fokus istället för stora skattesänkningar. Och det är väl just det som Jan Björklund och de övriga är rädda för.

Gammelmedia på detta:
DN, DN2, SvD, SvD2, DN3, DN4, SvD3, AB

Krassman In Your Face

8 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Jäpp. Du formulerar dig mycket bra och rakt på sak.

Nu börjar arbetet och med det en lång och sannolikt hård, men rolig, valrörelse. Det kommer inte delas ut några silvermedaljer.....

Vi kommer att få se en jobbpolitik som tar oss in i 21 århundradet.

Anonym sa...

Lasse Ohly vek alltså ner sig till slut. Tyvärr kommer Mona att ha fullt sjå med att hålla den gamle kommunisten (ja, jag vet att det är en klysha men han har sig själv att skylla!) på mattan. Och MP mupparna gillar ju inte Lasse dom heller så ett par välriktade pungsparkar eller knivhugg i ryggen är att vänta när fröken, flåt Mona Sahlin vänder ryggen till.

Precis vad vi behöver. Ett gäng som utåt ler lismande men bakom låsta dörrar slåss. Och slagsmålet gäller i detta nu de s.k. köttgrytorna, alltså våra allas skattepengar. Nu skall det satsas och nu skall det bidragas och nu skall det kastas bra pengar efter dåliga ändamål och ner i svara hål av typen "stöd till ungdomar (som inte vill gå i skolan för dom är så jävla trötta) eller "stötta nån verkstad i övre Snorvattnet med 5 miljoner så två norrländska bönder kan få jobb. Osv.

Sen kan man ju funder över en annan sak. Har valet varit och har S vunnit? Skulle inte tro det...

Anonym sa...

PeO. Erkänn. Visst är du allt lite lissen i ögat, ändå ;)

Anonym sa...

Lissen!? Knappast det rätta ordet. Förvånad över att S än en gång gått på Kommunist-Lasses finter. Mona, snälla! Lyssna på MP mupparna, dom har fattat vad du och S inte fattar.

En fd kommunist vid en del av rodret när skutan gungar är det sista landet Falukorv behöver.

Vi vet ju vad det kommer att leda till. Massiva "bidrag" under några år och sen en lååååång uppförsbacke med höjda skatter och nedskärningar när eftertankens kranka blekhet sätter in. Vart tog kassan vägen?
Nä visst, den hamnade i övre Snorvattnet för att en handfull bönder skulle kunna köpa nya skotrar...

Märks att Lasse O är fotbollstokig. Han tänker lika kort som de flesta klubb-ansvariga.

Krassman sa...

Peo Dysterkvist: Som jag nämnt tidigare Peo. Om du nu tror att Vänsterpartiet i en koalitionsregering skall förstatliga privata företag, annektera privatägd mark och tvinga alla akademiker till att bli kroppsarbetare så tar du fel. Sedan så får du npg ta och revidera din beskrivning av Vänsterpartiet. Du kan gå tillbaka till att läsa någon av de 15 skarpa budgetar som S, V och MP lagt för att göra att Sveriges starkta statsfinanser. Eller du kanske menar att det är Anders Borg och den Moderata alliansens förtjänst? Förstår att det varit en tuff helg för dig Peo men nu får du sluta ropa varg.

Anonym sa...

Från landets bäste ekonomianalytiker:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

hogrelius sa...

Antidemokratiska tankar och rörelser!

Efter att ha fått ett inlägg från en "vänstertroende" så började jag snurra runt på olika sidor ute på internet. Allt från kommunistiska enskilda sidor till partisidor samt div. "patrioter" och nationalistiska sidor.
Det som slår en på en gång efter denna genomgång är att de är så lika i sitt sätt att se på världen.
Ett totalt svartvitt tänkande som för mina tankar tillbaka till 20- 30-talets Europa. Särskilt Tyskland och de antidemokratiska krafterna där !
Där urartade alla möten till stora slagmål med våldsam förstörelse och hat !
Där fanns ingen polis som gick emellan utan de lät dem hållas eller så deltog de själv på den reaktionära sidan.
Läste nyligen en bok om Hitler ,det har kommit ett par intressanta på senare tiden. Där ser man hur manipulerade vi har varit i synen på Nazisterna såsom ett allt igenom borgeligt högerparti på yttersta kanten. I verkligheten var det rätt av dem att kalla sig "nationalsocialister"!
Deras politik var i de flesta fall en "folkhemssocialism" som Per Albin nog hade sneglat på.
Att vara arbetare i Tyskland då innebar stora fördelar med alla de fördelar som det tog många år innan SAP i vårt land kunde genomföra. (Pensioner,barnbidrag,gratis sjukvård etc)

Så dolde Hitler sina planer på krig och judeutrotning, skickade ut en testballong då o då för att se hur folket reagerade.

När polisen här i Stockholm verkligen ser till att inte "vänstern" kommer ut till "nationalisternas" demo ,då anklagas de för att ha stoppat en demokratisk manifestation.
Vi som har minnet i behåll kommer ihåg förra årets "demokrater" och hur de gick fram med allt från bränder till att slå andra på käften! Folket därute tyckte att "vänstern" var värre än nationalisterna! Då är det rätt av polisen att skilja grupperna åt för att undvika samma kaos igen.De sköter bara sitt jobb!
"Vänstern" sätter fälleben på sig själv med sina resonomang utan att för en sekund begripa detta!

Samma synsätt ser jag överallt på dessa bloggar och sidor. En slags religiös fanatism som skymmer sikten från verkligheten. När man börjar kalla regeringen eller polisen för en massa epitet som för tankarna just till 30-talet, då har man försvunnet in i en värld som inte finns.

Varför reagerar framförallt ungdomar så här? (Att det alltid kommer att finnas enstaka äldre (mest män) som håller fast vid extrema synsätt beror nog mest på ett psykologiskt fenomen som finns inom dem själv.)

Vad gäller unga så har jag själv varit med om det här. Man blir frälst inom en grupp likasinnade och ofta utövar man grupptryck på varandra. Sen finns det en stor portion religiös anda där man tror på en "guru" tex Mao eller Lenin! Man förgyller upp hur det skulle kunna vara i ett annat samhälle och betraktar det samhälle man lever i med avsky. Allt blir svart o vitt!

Den dag när detta självpåtagna ok lyftes från ens axlar och man återkommer till ett kritiskt tänkande i ett fritt samhälle då känner man att man lever igen.
Då kan man inte förstå hur man låste in sitt liv i denna förljugna värld som all fanatism är vare sig det är religion eller politik eller någon annan form av fantasteri!

Det är lätt som ung att dras med, ens sinne är så mottagligt då och många ser orättvisor runt om i världen. Då är det lätt att gå fel om man råkar i händerna på några som är skickliga att övertala och erbjuda kamratskap.

Marx hade rätt i en sak i varje fall och det är "att man ska lära sig att tänka själv"!

Anonym sa...

Hogrelius : Otroligt enkelt för någon som har haft det så lätt i livet att klaga på dem som försöker förändra något till det bättre för de som har det sämst i samhället. Ja, det stämmer att Hitler tog vissa idéer av Marx för att locka den stora arbetarklassen att rösta, men att använda detta som argument mot kommunism är ju bara korkat. Ekonomin och välfärden var ju det enda i Tredje riket som fungerade och var bra. Hitler skulle förstatliga alla företag, men tog bara judarnas t.ex men anyway.

Att sammankoppla kommunism och nazism på det sättet är befängt.
Jag tycker det är hemskt vilken syn många i västvärlden har på Socialister och kommunister, när blev de "onda"? de kämpar för den svaga människan i samhället. tillskillnad från Nazism och kapitalism som endast gynnar "de starka" eller iaf de "previligerade" på det sättet tycker jag kapitalism och nazism hör bättre ihop, samma nietchze tänkande fast formulerat olika.