tisdag, december 02, 2008

Vill Investor fortfarande investera

Volvo är till salu. Ford, som befinner sig i ett finansiellt katastrofläge har nu deklarerat att försäljningen av Volvo kan vara ett sätt att rädda bolaget. Så sent som slutet 2007 så förnekade Ford att Volvo PV var till salu men spekulationerna har funnits med hela tiden nu så här mer än ett år senare. Tyska BMW har tidigare pekats ut som en spekulant och då var även Renault och AB Volvo tänkbara köpare. Investor har redan ett stort engagemang i svensk fordonsindustri genom sin ägarpost i lastbilstillverkaren Scania, där man är näst största ägare efter tyska Volkswagen.Volvo, den svenskafolkbilens öde är i dagsläget okänt

Vi får väl se om Investor nu planerar att göra slag i saken. När detta var som hetast 2007 så hade Matts Carlsson, bilindustrianalytiker på GMI i Göteborg, Logiken skulle då möjligen vara att om det finns en oro för att fel ägare skulle kunna komma in så skulle man kunna tänka sig en interimistisk lösning där Investor skulle gå in för att också säkerställa att Volvo inte kommer i fel händer, så inte fordonsindustrin i Sverige äventyras. Att den borgerliga regeringen inte är intresserad av något ägarskap är ju uppenbart och tyvärr så kommer det väl att vara försent när vi får en nya regering i slutet av 2010 för där finns det i alla fall ett genuint intresse av att säkra några jobb inom bilindustrin i alla fall. Göran Johansson skriver ju en rätt så spännande sak om det borgerliga oengagemanget kring Volvo på Newsmill.

Gammelmedia på detta:
SvD, SVD2, DN, DN2, DN3, AM, E24, The Aftonbladet

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Håhåjaja, håhåjaja, hej vad det blåser i träa idag.
Staten som ägare av en bilfabrik!
Att ni socialdemokrater aldrig lär er av tidigare misstag.
Ni är banne mig mer reaktionära än vänsterpartiet.
Det går inte att lösa 2000-talets problem med tidigare misslyckade 70-talslösningar.
Varvsindustrin
Tekoindustrin
Stålverk 80
Och innan du ens kunde säga SSU så fanns det en statlig bilfabrik, Kalmar verkstäder, som tillverkade en bil "Tjorven". Hade inte det statliga verket Posten stödköpt ett par hundra exemplar av den misslyckade satsningen så hade det endast blivit några provexemplar.
Vill du satsa i Volvo eller Saab -köp då aktier men slösa inte bort mina skattepengar på redan misslyckade affärer.
Tänk om Krassman skulle sitta i styrelsen för Volvo personvagnar.
Gud hjälpe oss svenskar.