onsdag, december 17, 2008

Vi har slutat tro på tomten

Jag har ett antal gånger skrivit om de så kallade "nya" moderaterna och deras förutsagda stäppvandring tillbaka till att bara bli moderater. Fredrik Reinfeldt utmanövrerade Bo Lundgren från partiledarposten med argumenten att hans politik inte passade framtiden och vips så var de "nya" moderaterna födda. Att Bo Lundgrens politik nu är på modet igen hos moderaterna med skattsänkningar i fokus är ju ingen nyhet, men idag så levererade Fredrik själv gammal traditionell moderatpolitik. Hans årliga jultal inför media och partianställda fokuserade på våld och brottsbekämpning.


Nu så lovar Reinfeldt julklappar till rättsväsendet, dock blir en del i efterskott. Men en del av paketen med mer resurser till kamp mot brott ska öppnas först inför 2010 lagom till valet kan tänkas. Paradoxen måste ändå vara att man valt att sänka anslagen till kriminalvåden i tidigare budgetar och att man valt att prioritera annat än dessa satsningar som Reinfeldt nu väljer att tala om att uppfylla löftet om 20 000 poliser, "säkra" skärpningen av straffen för grova våldsbrott så att straffen blir längre. Hur själva "säkringen" nu skall genomföras av de skärpningar som gjorts nämner han dock inte vilket lämnar en stort frågetecken. Det finns ju ett steg mellan skärpta straffsatser och vistelse i fängelse som jag tycker saknas. Vi får väl se om tomten levererar sin klappar men han pekar redan nu på att det är ganska tomt i säcken till gammelmedia. - Det kommer att bli trångt om utrymme, men det är för mig väldigt viktiga löften som vi har ställt ut, säger Reinfeldt.

P.S
Ni har väl inte missat bildspelet på NT från skolnedläggningen i kommunfullmäktige där undertecknad finns med på ett par bilder. Usch vilken dubbelhaka jag hade fått, detta kräver åtgärd.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, The Aftonbladet, Dagen

Nymedia på detta:
Andra sidan, Alexandra, Sidvind

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Fetto! Men välkommen i gänget.....

Anonym sa...

så du menar att i den S-märkta säcken finns det ingen botten, det är bara att ösa ur skattebetalarnas plånböcker? låter lite som lars ohlys budskap av tradition.

Krassman sa...

Anonym: Om du nu hittar det i texten anonym, om inte så är det väl bara att du luktat på Glöggen och vill kasta ur dig borgerligt nonsens. Dock så vill jag påpeka att den S-märkta säcken till Kriminalvården är större.