torsdag, november 27, 2008

Skall SAAB bli svenskägt?

Tidigare så var det ju Volvo som hade möjlighet att bli svenskägt men det gick tyvärr i stöpet. Nu snackas det om att GM överväger att göra sig av med flera märken, däribland Saab Automobile, för att klara krisen. Ett av alternativen som det snackas om är att sälja eller lägga ned Saab, Pontiac och Saturn. Miljöbilen Hummer är sedan en tid till salu, men GM har inte lyckats hitta någon köpare till det märket vilket kanske inte förvånar någon. GM, Ford och Chrysler ska presentera detaljerade planer över du ska vända utvecklingen nästa vecka.


Kanske vi kan få ett svenskt bilmärke igen

Jag vet inte om Investor har lust att ta en titt på att köpa SAAB nu när Volvo affären gick i stå. Ett annat alternativ skulle naturligtvis kunna vara att Mats Odell och Anders Borg lägger ett bra bud på SAAB, men det är väl inte att se som realistiskt. Synd ändå, då skulle du verkligen ha möjlighet att trygga några svenska jobb i alla fall istället för att bara sitta och titta på.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skall mina skattepengar gå till rädda företag som kört i diket för 10 år sedan? Varför detta gullande med bilindustrin? Volvo t.ex betalade inte en j*vla krona i skatt i detta land. Alla vinster försvann ner i ett svart hål borta i USA. Alla försök till nytänkande stoppades av ägarna borta i USA. Och sen vill man ha MINA skattepengar till att rädda deras bakar? Makalöst. Låt skiten gå i konkurs! Och ersättas av industrier som har bättre ledning, bättre produkter och framtiden för sig. Bilindustrin i Sverige dog samma dag som den såldes ut till USA. Synd om Göteborg och Trollhättan men detta kanske får dom att inse att bruksandan måste ersättas av nåt annat. Det håller liksom inte i dagens verklighet.

Anonym sa...

Intressant läsning om denna fråga på http://newsmill.se/. Göran Johanssons tes är att Volvo och Göteborg måste offras för att den moderatledda alliansen ska säkerställa att Göteborg inte har högre tillväxt en F. Reinfeldts Stockholm.