måndag, november 10, 2008

Odells skötebarn pånyttfödd II

Uppdaterad 15:14
Enligt TT så förlorar Odells favorit bank och sammarbetspartner sitt banktillstånd. Riksgälden har dock meddelat inspektionen att man avser att ta över ägandet i Carnegie om tillståndet återkallas. Om Riksgälden tar över ägandet kommer FI att omvandla återkallelsen till en varning, skriver inspektionen i ett pressmeddelande. Carnegie blir med detta statligt och Mats Odell har åter räddat sitt skötebarn, men till vilket pris för landet och till vilken risk. En bank som sköts som Carnegie med alla de brott som gjorts kan väl knappast vara värt att rädda, eller står och faller hela finanssystemet med Carnegie.

DN, DN2, The Aftonbladet, SR, SvD, SvD2

Krassman, In Your Face

Odells lilla ögonsten och främsta partner när det gäller att rekrytera personal till regeringskansliet, Carnegie är på väg att genomför en nyemission på 1,2 miljarder kronor. Denna pånyttfödelse är dock villkorad att Finansinspektionen skall ge Carnegie grönt ljus. Carnegie skriver i ett pressmeddelande att nyemissionen är en del i ett åtgärdspaket som banken presenterar för Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden. Mats Odell har länge använt sig av Carnegie för att sälja våra gemensamt ägda bolag och som rådgivare. När Carnegie affären blev känd så skapar ju detta ett antal tvivel när det gäller Odells agerande, detta eftersom han rekryterat flera av sina närmaste medarbetare därifrån. Bland annat fick hans statssekreterare avgå tidigare och den moderata regeringen avbröt då sitt samarbete med Carnegie.
Odell ber till högre makter för Carnegies framtid

Själva Carnegieaffären började med att Stockholmsbörsen under 2007 upptäckte i märkligheter i Carnegies tradingportfölj, alltså deras egen handel i värdepapper. Under våren kom de fram att Carnegies vinst varit överskattad med 630 miljoner kronor för åren 2005-2007. Stockholmsbörsen utdömde viten på sammanlagt 6,8 miljoner kronor för kursmanipulationer samt felaktig information i de ekonomiska rapporterna. Finansinspektionen beslutade om straffavgift på 50 miljoner kronor, varnade bolaget och krävde att vd och styrelse skulle bytas ut. Nu får alltså Carnegie en nyemission och vi får väl se om Mats Odell pånytt vill ta sitt tidigare skötebarn till sig.

Gammelemedia på detta:
DN, DN2, DN3, SvD, The Aftonbladet


Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en dvärg, Krassman!

Och dina fåniga teorier saknar både grund och mening. Lägg ner!

Krassman sa...

Anonym: Vadå, jag är ju nästan 180 cm lång. De verkar ju själv vara en analyserande, storsint och trovärdig person så du kan väl skriva lite om Carnegieaffären och turerna kring Mats Odells agerande så alla andra kan komma till samma ställningstagande kring dig som person som jag gjort.