tisdag, november 25, 2008

Vårdnadsbidraget fetfloppar

Aktuellt har gjort en egen rapport som visar det vi alla visste, vårdnadsbidraget har fetfloppat. I undersökning ingick 33 kommuner som beviljat någon form av vårdnadsbidraget. I dessa har föräldrar till 1.373 av totalt 84.000 barn fått bidraget. De flesta var kvinnor med en generellt sett låg inkomst. Enligt den moderata regeringens bedömningar väntades 15 procent av hushållen ansöka om vårdnadsbidrag, vilket skulle vara ungefär 12.600 barn. Dessutom så är en mycket stor majoritet av de sökande är kvinnor, hela 92 procent är kvinnor så målsättningen att införa en ny form av "kvinnofälla" har verkligen den borgerliga regeringen lyckats bra med, även om siffrorna är lite missvisande. Floppen är i alla fall ett faktum och om nu KD letar efter argument till detta så skall dom inte behöva leta längre än till hit.

Sorry grabben, politik från 1900-talets början funkar inte längre

En stor del av Stockholmsföräldrarna som hittills tagit bidraget har gjort det under sommarmånaderna, för att sedan välja förskolan. Vi har nu kunnat se reformen som var så efterlängtad att vart tredje barn skulle få vårdnadsbidraget vilket var Hägglunds egna ord. Mottagande hos barnfamiljerna är att det är ett är ett svek mot jobblinjen och en reform som kommer att drabba kvinnors ställning på arbetsmarknaden och det får med andra ord tummen ner av kloka moderna familjer.

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Ja, jag höll på att ramla ur fåtöljen av skratt när jag hörde Maria Larssons beskrivning vilken framgång (kd) politik är....

Om detta är framgång, hur ser då en motgång ut?

Hanna sa...

Ja detta var ju kd s flaggskepp, liksom bensinskatten( som höjdes).

Vi kvinnor är inte dumma, vi vill inte tillbaks till spisen, sen kan sk livmodersfeminister och biologister och reaktionära kristdemokrater och andra säga vad dom vill.

Martin Tunström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Martin Tunström sa...

Kristdemokraternas Hägglund om bensinpriset och om Per Nuder innan alliansen fick regeringsmakten:

http://www.youtube.com/watch?v=xx2a9NgFyWk

Anonym sa...

En icke-nyhet eller hur? Det mesta KD tar i blir ju bara pannkaka till slut. Men lever men efter en gammal sagobok så är ju det inte så konstigt. Man undrar när ROV partiet kommer fram - dom som lever efter den djupa visdomen i "Rödluvan och Vargen". Ack ja.

Anonym sa...

Vilka (själv)goa gubbar/tanter här är..

Alla kommunist-kramare månde bäva, men kul att få kunna fnissa lite (nervöst) åt kd då istället!

Allt är som sagt relativt!