fredag, november 21, 2008

Vänsterhänt forehand från Borg rakt i nät

Ander Borg och Mats Odell har de senaste veckorna hotat bankerna med hårda tag om det inte rättar in sig i den nya bankgarantin och släpper sina miljonbonusar. Innan så vädjade vår egen Sheriff av Nottingham till småspararna att ställa krav på bankerna för att de skall sänka sina boräntor. Hans retorik gav ett tydligt sken av att stå på folks sida är att ställa boräntorna mot bankchefernas miljonbonusar. –Jag tycker att allmänheten bör kontakta sina banker och fråga dem hur de ser på detta. Är miljonbonusar det viktigaste eller är det viktigare att man får ned boräntan, sade Borg då till gammelmedia.

Forhanden med vänstern mot bankerna gick rakt i nät, 0-15 till bankerna

Nu när Mats Odell och Anders Borg mötte bankerna i en riktig "dust of" så kan vi ju bara konstatera att den billiga vänsterretoriken som Borg kört, hans vänster forehand gick rakt i nät. Efter två timmar med de fyra storbanksdirektörerna kom Anders Borg och Mats Odell ut från mötet som ett slaget dubbelpar. Nu visar det sig att bankdirektörernas bonusar inte var något problem. Denna slutliga uppgörelse likt den hämtad från filmens värld skulle ju tvinga in bankerna i systemet slutade med borgerligt bankfjäsk. – Alla vill föra diskussionen framåt, sa Borg. – Vi är beredda att titta på nya lösningar, sa Odell. Vad Anders Borg vill att småspararna och allmänheten skall göra nu vet vi inte riktigt men några nya utfall med vänster forehand är väl inte att vänta i modern tidräkning. Snarare smashar med högerhanden mot de som redan har det svårast. Framtid kräver rättvisa Anders Borg, inte Borg-erlig orättvisa.

Gammelmedia på detta:
The Aftonbladet, DN, PS, SvD, SvD2

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Erik Laakso sa...

Han skulle ha tagit den på uppstuds istället...

Anonym sa...

Från DN "Nordea meddelade strax efter mötet med Anders Borg och Mats Odell på finansdepartementet att de sänker sina räntor."

Verkar ju inte vara ett misslyckande. Kan det vara så att du gnäller för gnällandets skull?

/A

Krassman sa...

Anonym som börjar på A: Jag vet inte om Nordea även gått med i den nya bankgarantin. Trodde faktiskt att det var det som mötet var ämnat för. Men om nu Anders Borg och Mats Odell kan styra bankerna att sänka sina räntor så kan dom väl se till att alla gör det och går med i bankgarantin oxå. Eller vad tycker du?