söndag, november 16, 2008

Im Westen nichts Neues

Eller som det heter på Svenska, på västfronten intet nytt. Idag så presenteras SvD/Sifos novemberbarometer och jag tycker att politiken befinner sig i ett avvaktande läge, likt ett skyttegravs krig. Anfall från båda håll som inte resulterat i några som helst markvinningar och låsta positioner. Den moderata alliansen fortsätter att knappa in på oppositionens försprång, SD är lika stora som KD och Socialdemokraterna fortsätter att tappa stöd i opinionen. Trots allt skrivande i gammelmedia och analyserande från mitten och på kanterna så är alla förändringar sedan oktober inom felmarginalen.

Är det detta som sker i kristider med opinionen?

Har det inte hänt något avgörande den senaste månaden inom politiken eller är det kanske krisen som lägger som som en blöt filt över människors åsikter? Jag får en känsla av att det är väntans tider hos människor och utvecklingen av krisen är helt avgörande för partiernas framtida siffror. Vi får väl se när den moderata regeringen tar jobben på allvar och gör de budgetförändringar som behövs för att rusta Sverige för en lågkonjunktur. Om de inte visar handlingskraft som vanligt folk förstår så kommer det kosta Reinfeldt skjortan, den rutiga.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, The Aftonbladet

Nymedia på detta:

Befria media, Guero, GP


Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Rutig skjorta = dålig karma. Innehållet i denna skjorta har dålig feng shui

Anonym sa...

Giftspindeln

http://www.hindu.com/2008/11/16/stories/2008111657881800.htm

China, the world’s most populous country, moved up 17 places to 57, driven by narrowing gender gaps in educational attainment, economic participation and political participation, the report said.

Giftspindlar, mördarpack
Upplagd av Dagestan kl. 02:03 0 kommentarer
http://bollywood-masala-movies.blogspot.com/
Upplagd av Dagestan kl. 01:50 0 kommentarer
http://www.hindu.com/nic/manmohan-sustain.pdf

Helheten
Upplagd av Dagestan kl. 00:49 0 kommentarer
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3782979.ab

Varken USA, Ryssland, Kina eller Israel - världens ledande tillverkare av dessa vapen - deltog

Bättre å satsa på rymdprogram (Indiens rymdprogram tex)
Upplagd av Dagestan kl. 00:30 0 kommentarer
Smockan

Brottsligheten och falska skitstövlar =
smocka (knytnäve från en låda som slår till i bestämt straff)

Hanna sa...

Ingen vet nog hur djup finanskrisen är, eller hur det kommer att påverka Sverige.
Den ohejdade kaptialismen har i alla fall fått sig en rejäl knäpp på näsan. Frågan är vad som händer nu, världen håller andan...

Den rutiga skjortan är för länge sedan undanlagd. Nu räcker det inte med retorik, vi måste få se lite politik.

Anonym sa...

SD är inte främlingsfientliga, de vill däremot att man ska se på sveriges ohämmade invandring (96.000 personer 2007) i nytt ljus. Jag är själv andra generationens invandrare från sydamerika, och jag är VÄLDIGT oroad av Sveriges långtgående islamisering, som alltmer visar sitt rätta ansikte. Sverige och Europa är REELT hotade, något som medelklassen/sverigesvenskar av vänsteråsikter/journalister (hej 68) har svårt att förstå i sina fina boningar i innerstan eller svensson-förorter (hej Täby, hej Vallentuna, hej Vaxholm, hej Danderyd), där de inte ser hur islamiserat delar av sverige REDAN är.

Calle Fridén sa...

Det må så vara att SD inte vill framstå som främlingsfientliga, men alltför många av deras medlemmar eller potentiella väljare är det för att de ska kunna betraktas som vilket annat parti som helst.
Och skalar man bort den delen lär det inte vara så många kvar "som vill diskutera invandringen..."
Annars håller jag med Krassman - regeringens siffror är inte deras egen förtjänst utan bara ett klassiskt exempel på hur folk sluter upp under en kris.

Erik Laakso sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Erik Laakso sa...

På tal om skjortor ja. Efter att ha bedrivit intensiva och högst vetenskapliga studier har jag noterat att en överväldigande majoritet bland politikerna, från höger till vänster, i riksdag och regering, använder skjortor med smårutigt mönster. Ofta en vit skjorta med antingen svart eller mörkblått rutmönster.
Min berättigade fråga är; Vem är det som kapitaliserar på skattemedel och säljer rutiga skjortor till politikerna? Finns det en butik inne i riksdagshuset som tillhandahåller dessa skjortor eller är det någon driftig ledamot eller tjänsteman som bedriver sidoverksamhet? Finns det en motståndsrörelse mot den dåliga smaken? Har återförsäljaren F-skattsedel och betalar han in momsen som han ska?
Det ligger en rutig hund begraven.

Anonym sa...

Det Krassman inte skriver genom sitt S-filter är ju det enkla faktum att oppositionen är totalt splittrad i de mest grundläggande frägorna. Det enda Mona och gänget kommer att få göra fram till valet är att försöka lappa den sargade fasaden, fösöka få Josef "Ohly" Stalin att spela boll, försöka få miljömupparna att inte smälla så mycket med hängslena. Och vad skall dom, eller nån annan, göra åt det enkla faktum at Volvo, SAAB och ett antal andra totalt missat i sin långsiktiga strategi? Kasta skattepengar ner i ett svart hål? Rädda privata företag som klantat till det genom dålig planering? Inte sälja ut så många svenska företag till amrisarna och blåögt tro på deras löften?

Kulturbäraren sa...

Calle Fridén - du pratar förstås bara en massa strunt. Sd:s väljare är vanligt folk, och enligt rådata i de senaste mätningarna tar sd flest röster från medelklassen nu.