tisdag, november 25, 2008

ND tappar greppet

Jag brukar se mig själv och min vän Johan Westerholm till den absoluta eliten av teknokrater och skitpratare men i ett nafs så har vi båda blivit passerade av två Nationaldemokrater som tagit till orda i en debattartikel i NT. Orsaken till deras artikel är självklart undertecknad. Vad kan nu lilla blyga och timida jag göra som orsakat denna reaktion? Så här ligger det till, i vår vackra kommun Norrtälje så härjar ett antal högerextrema, främlingsfientliga och odemokratiska element där ND/NDU är ett av dessa.

De har genomfört ett antal kampanjer, bland annat på vår största gymnasieskola där det till sist blev avvisade av Polis eftersom det inte var välkomna. Då lade jag en motion i fullmäktige om att kommunen bör genomför en utbildnings/informationskampanj för våra anställda om dessa organisationer och deras politik. Jag vet att att våra "fältare" genom sitt förbyggande arbete mot höger/vänsterextrema grupper har god insyn i vilka som är aktiva och deras sätta att arbeta vilket gör att de lokla förutsättningarna för att ge en bra bild finns.

Detta har nu fått de lokala Nationaldemokraterna att fullkomligt tappa greppet. I deras artikel (som tyvärr inte finns på nätet) så hävdar dom att detta är att motarbeta och diskriminera politiskt oliktänkande och att med ett antal hundra tecken hänvisar de till regeringsformen och gällande grundlagar. De har även JO-anmält Socialtjänsten med anledning av min motion. De påstår att fältassistenternas sätt att arbeta med unga är olaglig spanings-och underrättelseverksamhet och tycker alltså att skattebetalarnas pengar skall användas till att utreda detta. Ett arbetssätt som fältassistenter använder sig av över hela landet när de arbetar med unga som är aktiva inom höger/vänsterextrema grupper, firmor och riskerar att hamna i utanförskap, brottslighet och missbruk. De hävdar alltså på fullaste allvar att detta förbyggande arbete är registrering av personers politiska åskådningar och åsikter. Dessa grabbar slutar aldrig att förvåna mig.

Krassman, In Your Face

19 kommentarer:

Hanna sa...

Fast de har väl aldrig haft något grepp, som de kan tappa.

Anonym sa...

Kristian.
Enligt det som framkommit i motionen kan man se tecken på att socialtjänsten har brytit mot lagen, om detta nu skulle vara så att ett brott mot grundlagen har skett så bör väl JO få granska detta utan att du blir upprörd?

Krassman sa...

Joakim: Upprörd, vad menar du med det? Det är ju ganska tydligt att du inte känner mig. Vad jag tycker är synd är att skattebetalarna skall springa dina ärenden hos JO när ni slåss mot alla era konspirationsteorier som uppenbart givit er hjärnspöken.

I motionen som jag själv har skrivit har det inte framkommit några tecken på att alla fältassistenter i Sverige ägnar sig till någon som helst åsiktsregistrering. Sedan begriper jag inte vad ni är så rädda för i er egen politik som gör att ni inte vill att den skall diskuteras?

Mitt svar är redan skickat till tidningen så du kan ju ta och fundera redan nu på vilket lagrum som ni så teknokratiskt som möjligt skall försöka tråka ihjäl tidningens läsare med nästa gång.

Anonym sa...

Du har rätt i att jag inte känner dig, skulle dock vilja göra det för att förstå mer i hur ni tänker.

Jag tycker att det är bra att skattepengar går till JO så att han kan utreda grundlagsbrott, om inte du tycker det så är det bara att beklaga att du kallar dig demokrat.

Det gäller inte hela Sverige, detta gäller Norrtelje och socialtjänsten här. Om dom bedriver åsiktsregistrering så bör det utredas omgående, du verkar ta det lätt på att olika individers politiska ställnigstaganden finns nedskriva och att du kan få upplysning om dessa?

Jag är verkligen inte rädd för att almänheten ska få granska våran politik, jag kämpar för det varje dag. Men då jag ser det som vårt jobb att profilera oss själva och inte några betonghäckar som kallar oss för både extrema och antidemokrater så är jag helt emot detta, skulle ni inte vinna mer på att smutskasta moderaterna?

Annars så kan du skriva om motionen och få kommunstyrelsen att ge oss 1 mille så kan vi skicka ut vårat princip program och visons häfte till alla kommunens hushåll?

Det är bra att du redan har svarat, måste varit svårt för dig att hitta en vinkel som gör att du inte förkastar svea rikes grundlag?

Tycker att det är fantastiskt att vi kan kräva våra rättigheter via dessa underbara lagar, gör inte du?

Krassman sa...

Joakim: Så det är bra att skattepengar går till det men du är kritisk till att det skall används för en informationskampanj mot högerextrema, främlingsfientliga och odemokratiska organisationer, tycker det finns en stor del av dubbelmoral i ditt resonemang här.

Socialtjänstens fältassistenter arbetar som många andra "fältare" gör i övriga landet. Om du nu trodde att deras förebyggande arbete endast utfördes i Norrtälje kommun så hade du naturligtvis inte rätt. Vilka betonghäckar är det som kallat er detta, du borde anmäla dom för förtal tycker jag eller i alla fall be JO granska det hela. Om jag nu förkastat grundlagen i min artikel så ser jag fram emot att se dig driva det och kommunens andra aktiviteter som strider mot grundlagen i rättegång.

Visst är Sverige ett fantastisk land, du borde göra något för att hedra landet du bor i istället för att göra narr av det samma genom att kalla dig nationalist.

Johan Westerholm sa...

Kristian

Det var ju nästan glädjande. Ibland är det nästan så att man hör hur propparna går..... om det nu fanns några på plats innan.

Epidemisk lobotomi?

Anonym sa...

Kristian,
Jag vet inte om jag formulerade mig dåligt eller var otydlig på något sätt?
Det jag menade var att det är bra att JO gör en utredning om det har begåtts en grundlagsbrott, om det är tal om hela landet så bör han göra utredningen riksomfattande.

Det bästa sättet att bryta ner värdegrunder och åsikter som inte passar in i ett samhälle är att göra det med vanlig hederlig argumentation, inte med något som du skulle kalla för "informationskampanj".

Kan garantera dig att direkt när "kampanjen" når soljus kommer jag att först överklaga för att sedan anmäla skiten.

Jag är stolt över att vara nationalist och jag skäms inte över mina åsikter, du kanske borde se över vad du ska kalla dig i framtiden, för det kan bevisligen inte vara Demokrat...

Hanna sa...

Jaja, socialtjänsten håller inte på med någon åsiktsregistrering.

Anonym sa...

Hanna,
Det är fint att höra men jag kommer inte känna mig övertygan förrän JO är klar med sin utredning.

Kristian,
Vore kul om du kunde svara på mina frågor.

Krassman sa...

Joakim: Efersom du avslutar de flesta stycken med ett frågetecken så gjorde jag så här. Stycket är din fråga och sedan kommer mitt svar.

"Du verkar ta det lätt på att olika individers politiska ställningstaganden finns nedskriva och att du kan få upplysning om dessa?"
Mitt svar: Vad får dig att tro att jag kan få det, IB-affären eller försöker du bara vara rolig?

"Skulle ni inte vinna mer på att smutskasta moderaterna?"
Mitt svar: Nej

"Annars så kan du skriva om motionen och få kommunstyrelsen att ge oss 1 mille så kan vi skicka ut vårat principprogram och visionshäfte till alla kommunens hushåll?"
Mitt svar: Ett utskick är inte intentionen med min motion.

"Tycker att det är fantastiskt att vi kan kräva våra rättigheter via dessa underbara lagar, gör inte du?"
Mitt svar: Visst är Sverige fantastiskt, det är nämligen tack vare att den Socialdemokratiska politiken du har den möjligheten.

Anonym sa...

Tack Kristian!

Ur din text framgår det att "informationskampanjen" är ämnad för kommun anställda.
Är fullmäktige och kommunens lärarkår inkluderad?

Ni rasar ju fatalt i undersökningarna, det om något bör sända ett tecken på att mycket blev fel när ni, som du tar äran åt, byggde detta samhälle?

Kan du förklara för mig varför det är viktigt att upplysa folk om oss?
försök vara konkret nu och använda gärna fakta istället för floskler om extremism och allas lika värde.

Anonym sa...

Några kommentarer. Utan att ha sett motionen så har jag några funderingar och kommentarer som du får rätta mig i om jag har fel.

För det första så bör inte kommunen bidra till att föra någon argumentation andra partier. Sen delar jag din uppfattning att nd är ett skitparti, men jag tycker det är partiernas jobb att argumentera mot nd, precis som du gör nu. Kommunen borde hålla sig neutral.

För det andra så är det väl förjävligt om personer i kommunen som kommer i kontakt och arbetar på platser där politiska partier möts eller förespråkar sina budksap inte får resurser att utbilda sig. Vad jag vill ha sagt är att det borde vara en självklarhet att lärare på skolorna får möjlighet att läsa på och lära sig mer om nd, sd och om dom missade samhällskunskapen, även m, s, fp osv. Samma sak för fältarna.

Rätta mig om jag gör nåt antagande fel om vad som står i motionen, men borde det inte vara en självklarjet med kompetensutveckling?

Inte helt överrens, men inte oense om nd.

Anonym sa...

Anonym,
Bra skrivet, Anonym!

Jag skulle mer än gärna erbjuda mig att GRATIS åka runt till kommunpampar och lärare för att föreläsa om VÅR politik, det låter väl som en bra demokratisk, objektiv och ekonomisk lösning?

Dock så bör JO fortfarande granska socialtjänsten.

Krassman sa...

Joakim: Kommunen lärarkår är anställda så självklart skall de medverka. Om fullmäktiges ledamöter skall delta kan ju vara tänkbart.

Din fråga om varför alla anställda skall informeras om er politik och de sätt som ni arbetar på framgår av motionen som du har. Tycker inte du att det är bra? Jag kommer att bemöta dig i dina frågor på samma sätt som du ställer dom till mig.

Anonym: Kommunen har ett ansvar som arbetsgivare att se till att det som ND/NDU gjorde på vår gymnasieskola inte sker igen. Att hänga ut anställda och utsätta dom för kränkande behandling är inte okej. Anställda skall inte behöva använda sig av Polis för att avvisa besökare till våra skolor som inte är önskvärda. Kommunen skall alltid vara en politiskt neutral arbetsplats men att utbilda sina anställda måste man göra.

Anonym sa...

Naturligtvis försökte nd-snubben använda det jag skrev emot mig. Inte för en sekund skulle jag tro att han skulle komma med objektiv information om deras smutsiga byk. den gamla tidens rassar hymlade i alla fall inte med sina åsikter.

vet inte vad som hände på kommunens gymnasium men är ganska säker på att det var som på andra gymnasier dom springer runt på och skriker nazi-slagord när lärarna följer befintliga regelverk.

Anonym sa...

Jaa... Onödigt att fortsätta skriva här, dagis dialogen kan man hitta hos afa också.. ni använder samma bs

Krassman sa...

Anonym: Jag tar det som att du är mer nöjd med mitt svar än Joakim Edvinssons i alla fall?

Joakim: Varför är du så upprörd? Jag har alltid erbjudit dig att vara med och debattera och yttra dig fritt på min blogg, sådan god demokrat är jag. Men nu är det du som inte tycker att våra argument passar och vill därför i medverka längre, så tolkar jag det.

Anonym sa...

onekligen, krassman, onekligen.

keep up the good work!

Anonym sa...

Därför att du bara talar runt problemen istället för att ta tag i dem.

Detta är ingen diskussion, det är en tävling mellan dig och herr anonym i skitsnack och det har inget med politik att göra.

Jag kommer att fortsätta kommentera på din blogg i framtiden, förhopningsvis blir det en mer krativ diskussion då.