fredag, december 08, 2006

Från mörkret stiga vi mot ljuset............

I onsdags så hade vi valanalys med S-föreningen i Norrtälje.
Inbjuden till mötet för att ge sin syn på valfiaskot var den inte helt okände och ödmjuka Stig Malm. Undertecknad var två på bollen den här kvällen för att dra mina slutsatser och synpunkter till den om något ännu mer katastrofala resultat vi gör i kommunen.
Till valet i riksdagen backade vi 7,88%.

Stag Malm tekade som vanligt inte i att kritisera ledningen för Socialdemokraterna och dess agerande under valrörelsen. Det handlade om Göran Persson och herrgården men också områden som vår politik för arbete, de fackliga organisationerna insatser under valrörelsen samt partiets självförtroende. Stig tjatade på i 90 minuter innan det blev kaffe och julmacka (tack till farsan som pröjsade).

Sedan var det dags för nästa bittra anförande, mitt eget. När man har suttit och funderat och analyserat siffrorna över våra valkretsar så slås man av hur stor uppgift vi verkligen har framför oss. Naturligtvis att göra det interna jobbet rätt, med våra prioriterade politiska områden och vår profil. Men det finns ett ännu större arbete och uppdrag, att bli detta parti i människors vardag som vi så gärna vill vara. Läs gärna min kollega Stefans kommentarer på detta område.

Förändringen börjar alltid hos dig själv, och sen hos din arbetarekommun.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: