torsdag, december 14, 2006

Wanja Lundby Wedin, absolut bäst och absolut sämst.

Mynttorget utanför riksdagshuset var smockfullt. Byggjobbare med hjälmar stog sida vid sida med kommunalare och lärare, som man hade sagt på Stureplan: Alla var där. Sprang på Stefan Löfven (IF Metalls ordförande) och han tycket att jag hade blivit tjock sen sist vi lekte ihop. Skall han säga va….jävla gubbe :)

Kallar mig tjock......

Där stog vi som sillar och väntade på Wanja Lundby Wedin och drack gratiskaffe som Jojje från Solna bjöd på. Så kom hon upp på scen, och det med besked kan jag säga. Wanja var som en furie och med ens så var vi tillbaka i valrörelsen. Nog för att jag har lyssnat på Wanja Lundby Wedin tidigare men idag var något extra. Hon var fullkomligt rasande på den borgerliga regeringen med Reinfeldt i spetsen. Wanja skrek så det dånade mellan väggarna på Stockholms slott. Fritt återgett så sa hon så här:

”Den borgerliga regeringen känner till sin politik, men de känner inte till konsekvenserna. Detta slår hårdast mot kvinnor, hårdast mot våra nya svenskar och hårdast mot de lägst avlönade. Då spelar det ingen roll att Sven-Otto Littorin säger att dessa grupper kommer att kompenseras vi sänkta skatter. Eftersom vi inte betalar vår A-kassa i procent så slår detta mest mot dem som har minst. Regeringens politik är en politik för ökade klyftor”

Wanja Lundby Wedin

Wanja var absolut bäst idag och även absolut sämst. Det var med sorg jag sedan fick höra på nyheterna att hon hade uttalat sig om Anna Sjödin. Hon tyckte att Anna skulle avgå nu när hovrätten inte skulle ta upp hennes överklagan. Med tanke på vilka Wanja representerar så är jag fruktansvärt besviken.

Varför dömer Wanja ut Anna Sjödin på det sättet? Anna Sjödin har inte gjort någon en skum lägenhetsaffär, hon har inte gått förbi någon kö, hon har inte förskingrat några pengar och hon har inte använt andras pengar till att köpa sprit. Hon har inte gjort något som drabbar SSU:s eller den Socialdemokratiska politiken och det den står för. Detta tillskillnad från många andra inom vår rörelse som har radat upp skandaler på löpandeband de senaste åren.

Anna Sjödin har lett sitt SSU att för förstagången i modern tid få 1:a och 2:a gångsväljarna att vilja lägga sin röst på den Socialdemokratiskt styrda regeringen som nu avgått. Hade det bara varit upp till SSU så hade vi fortfarande haft en Socialdemokratiskt styrd regering som inte hade angripit A-kassan och de grupper som nu Wanja Lundby Wedin försvarar.

Anna Sjödin, In Your Face lyfter på hatten

Jag vet inte vilken dom som är mest orättvis, den som tingsrätten har gett Anna Sjödin eller den dom som andra politiker och förtroendevalda ger henne för att hon blivit misshandlad och kallad för jävla hora på krogen.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heder åt människor som dig som står upp för någon som har det svårt.

Anonym sa...

Jag hoppas innerligt att det är den senare av de två domarna som är mest orättvis. Jag hoppas att rättssystemet trotsallt, har större förmåga att döma efter lagen, än partikamraters iver att leva som dom lär.

Krassman sa...

Stefan: Ack ja broder, du har så rätt så rätt.