onsdag, december 20, 2006

Milton Friedman, a real pothead .

This unique post was brought to you by In Your Face in corporation with Ulrika Falk. If you want to do it right, do it like Ulrika does it.
---------------------------------------------------------------------------------

Det är många möten som Milton Friedmans teorier kring ekonomi och arbetsmarknad kommit upp på i min Socialdemokratiska historia. Han überliberala synsätt och lovsong över kapitalismen och att det är ett oöverträffat system har givit många intressanta tankar och funderingar. Efter att läst MPP:s senaste rapport (The Marijuana Policy Project) så blir dessa teorier från Friedman ännu mer intressanta och kommer framöver skapa ännu mer frågor.
Den nyligen avlidne och tidigare Nobelpristagaren i ekonomi Milton Friedman var engagerad i många stora frågor. Ett av hans större intressen vid sidan av ekonomin var legaliseringen av Marijuana i USA. Han var en aktiv i MPP och så sent som förra året bad han president Bush om att legalisera drogen. Enligt MPP:s rapport så omsätter drogen 247 miljarder kronor vilket gör den till USA:s viktigaste gröda.
Milton efter en spliff ???
Vi får väl se om detta kommer påverka Milton inspirerade Allians gängare till att börja odla "alternativa" grödor och komma med liknande ekonomiska teorier. Med ena handen på hjärtat och den andra på den borgerliga regeringens budget så känns det faktiskt inte helt främmande.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Suddenly it all makes sense...

Claes Nordmark sa...

Ring Anders Borg och fråga om han dragit en spliff med Friedman nån gång. Han har ju sagt att han rökte på som yngre och ville legalisera - precis som Friedman!

Krassman sa...

Claes: Ja du har ju så rätt så rätt. Likheterna mellan Anders Borg och Milton Friedman är klart påtagliga. När man idag kan läsa att Fredrik Reinfeldt kopierat ännu ett spektakel från George Bush. Pusslet börjar falla på plats. Inlägg på detta pågår......