lördag, december 30, 2006

Är dödsstraffet verkligen ett straff?

I morse så avrättades Iraks tidigare diktator Saddam Hussein. Undertecknad är ännu en i raden som beklagar att Saddam fick dödsstraff. Avrättningen av Saddam Hussein riskerar trigga våldet i Irak och det kommer i så fall att ske när USA:s arbetssätt i Irak nu äntligen ändras. Misslyckas denna nya strategi och våldet ökar så kommer Irak att kunna dras in i ett fullskaligt inbördeskrig. Läsa gärna Amnestys syn på Saddam Husseins avrättning.

Jävla gubbe, men dödsstraff är så jävla 80:tal. 1880 tal that is.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snopet på något vis... så här inför nyårsfirandet.
Overkligt oxå. Dödstraff. Visst var han en jävla skitgubbe, men det är verkligen inte 2000-tal med ett rättssystem som "hämnas".

Men du Kippe, Gott nytt!

LiZa sa...

Hej vännen,

Håller med dej fullständigt. Det är svårt för oss att ta till sej dödsstraff. Vi ser nog hellre att hela rättssystemet har sin gång, och att man sen "sonar" och funderar på sina synder bakom galler.
Å andra sidan, kan jag förstå de människor, som har fått nära och kära torterade och mördade av en ohygglig "verksamhet" som Sadam stod för.
För övrigt, önskar jag dej ett gott nytt år och nu jävlar ska vi fajtas som fan framöver!!

Kram damen/LiZa

Anonym sa...

Känns ju jäkligt mysko att FN:s nye generalsekreterare Ban Ki-Moon inledde sin första arbetsdag med att kliva bort från den traditionella FN-linjen och inte ta avstånd från dödsstraff :-(

Krassman sa...

Ulrika: Ban Ki-Moon bara kanske kände sig lite hemma den där dagen. Korea är ju ett av de länder som fortfarande praktiserar dödsstraffet. Vem vet? han kanske tycker att det är stabilt med dödsstraff.