tisdag, maj 15, 2007

Dumma kläckta idéer finns det gott om

Nu är det ND i Uppsalas tur att prova denna xtremt blåsta idé med etniska dagis. Smaka på de här kommentarerna från Vávra Suk (ND:s blåsrör*) -På vanliga dagis har man barn från alla kulturer och det tycker vi är fel, säger Suk. – Jag har inga barn än, men det känns som att det börjar bli dags. Och de ska absolut gå där, då slipper de också genuspedagogiken som de försöker prångla in på daghemmen.

Vávra Suk och ND vill starta etniska dagis i Uppsala och Södertälje.

ND:s politik är rasistisk och till för att peka ut skillnader mellan människor och grupper. Rassimen i deras politik är känd och ofta debatterad men deras syn på jämställdhet och kvinnors rätt i samhället måste lyftas fram i ljuset. Deras politik är att öka klyftorna mellan människor genom att använda en unken och falsk nationalism som rökridå för att lyfta mannen som norm och trycka ner kvinnor. Sådär ja, nu är det bara sitta och vänta på kommentarerna som ND:are och SD:are sprider på alla bloggar som lyder typ så här "Varför är du så emot detta, det finns ju massor med muslimska och judiska dagis i Sverige. Är det bara vi Svenskar som skall integreras". Sen blir det debatt skall ni se!

Krassman, In Your Face

* = Motsvarigheten till språkrör men för blåsta åsikter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att ND kommer med de här idéerna är knäppt, rasistiskt men inte så konstigt. De ligger ju liksom i deras politiska fåra. Men varför inte liberalerna har kommit med något liknande förslag ännu förvånar mig. De företrädesvis unga nyliberalerna som helgar; ”människans rätt och förmåga att själv bestämma över sitt liv”. Det vore rätt najs med ett dagis där tvååringarna själva får avgöra om det är dags att byta blöja, om man skall vila tillsammans eller där barnen själva bestämmer huruvida det är läge för gummistövlar eller inte. Individens frihet är det viktigaste, medlen viktigare än målet…

Krassman sa...

Stefan: Oj oj oj, är det internationella "spy galla över nyliberalerdagen" idag, måste missat att markera den i kalendern. Undrar vilka kriterier som nyliberalerna skulle använda för att gallra barnen. Hur många kaffelatte föräldrarna dricker per dag kanske?

Anonym sa...

Internationella, ”spy galla över nyliberalernadagen”, skulle kunna var idag också, men så cynisk är jag inte.

Krassman sa...

Stefan: Nej, idag är ju internationella anti homofobdagen och Norges nationaldag. Mathisen har varit full sedan nio i morse.