fredag, augusti 29, 2008

Gud hör bön

KD under 4%, känner på mig att det här blir en bra dag. KD backar hårt i Synovates augustimätning som presenteras i DN. Enligt Niklas Källebring på Synovates backar KD bland medelålders väljare i åldern 45 till 59 år. Partiet tappar ännu fler till soffan. Jag tror även att KD:s homofobiska hållning ger utslag på den här mätningen eftersom den gjordes bara någon vecka efter EuroPride. Bensinpriset och det floppade vårdnadsbidraget är säkert oxå saker som får folk att ruttna på KD.

Macro på detta:
SvD, DN, The Aftonbladet, Dagen
Micro på detta:
Guero, ett hjärta rött, Tommy

Krassman, In Your Face

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle förmoda att det snarare är tvärt om,. Kd:s enda unika vallöfte var att man skulle verka för att sänka bensinskatten. Man har gjort precis tvärt om.

Hur kan man förvänta sig att det inte ska straffa sig i oppinionen.

Nä, problemet för KD är att man inte vågar vara konservativa nog.

Anonym sa...

Kd 3,3 procent låter ju ok, men Kd plus Sd 6,6 procent är inte lika hoppfullt.

/k erling

Anonym sa...

Det är bara naiva svenskar som tror att religion är till för respek, fred och ödmjukhet. All forskning & statistik visar att en stark religion i en land automatiskt medför fler mord, kvinnoförtryck och våldsamheter.

Korrelationen är statistiskt säkerställd. Mer religion = Mer våld.

Gå ur Svenska Kyrkan och gå med i Humanisterna. Jag Sponsrar INTE våld, inte alls. Alltså kan jag INTE rösta på KD.

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare. Mer religion = Mer våld. Organiserad vidskepelse är vad det är.

Anonym sa...

men k erling.... inte tror du val pa valsamverkan kd+sd?

Anonym sa...

"Humanist"-anynom och Olle: när ni påstår religion orsakar mer våld och förtryck, vilken religion syftar ni på då? Är nazismen, kommunismen eller den otyglade kapitalismen? Nej, just det, de var ju era sekulära ideal som stod för historiens värsta massmord.

Ingen religion kommer i närheten av de blodbad som de gudlösa ideologierna orsakade under 1900-talet.

Anonym sa...

Mer religion mer våld? Sådana påståenden blir rätt fåniga om man inte gör skillnad på religion och religion.

Förövrigt är ett samhälle baserat på ateism ingen garanti det heller...

Jaja jag är inte religiös heller jag blir bara så trött på all självgod kristendoms bashing...

Ni humanister kanske borde undersöka hur mycket av era egna åsikter som egentligen har sin bas i den kristna värdegrunden... Ni har nämligen mycket mer gemensamt än ni kan tänka er ...

Anonym sa...

När man som kd har synpunkter på att två vuxna av samma kön vill ingå äktenskap, kan man ju inte betära att de samlar röster. Har vi tur så sätter Reinfeldt ner foten och kör igenom propositionen med eller utan några kd. Sen är det glömt. Då kan regeringen fortsätta sanera efter sossarnas vanstyre

Anonym sa...

Instämmer. Kristdemokraterna har pestat oss tillräckligt med substanslöst svammel om etik varmare samhälle blah blah blah blah. Skenhelighet är bara förnamnet.UT med packet bara.

Anonym sa...

Det är väl ändå så enkelt att folk börjar fatta vad KD står för. Dom, KD alltså, vill att vi skall ha en 2000 år gammal sagobok som nån slags rättesnöre. Funkar inte idag - funkade inte för 2000 år sen heller om jag fattat det hela rätt.

Anonym sa...

Hans, den desperation, som kommer att utlösas inom borgerligheten, när man ser att två borgerliga partier ser ut att hamna under riksdagsspärren och valet är på väg att forloras, vad den desperationen leder till är en öppen fråga.

/ k erling