torsdag, augusti 21, 2008

Svenska medborgare eller boende i Sverige?

Centerpartiets Federley försöker nu rädda vad som räddas kan av sin heder genom att trixa fram en Center lösning av FRA-frågan. Förslaget som nu presenteras är att FRA ska få spana, men inte på svenskar, i alla fall inte förrän reglerna utretts närmare. SvD skriver att hela Centerpartiets riksdagsgrupp står bakom förslaget som lämnats över till regeringen. Vilket betyder att inget har förändrats eftersom hela Centergruppen stog bakom det förra förslaget som oxå klubbades i Riksdagen.

Federley: Du kan väl gissa i vilket land dessa står?

Förslaget betyder att svenska underrättelsetjänsten kan fullfölja sin huvudsakliga spionverksamhet, att följa rysk och annan utländsk trafik som bara passerar Sverige och som inte har någon svensk avsändare eller mottagare. Vad nu Centerpartiet menar med Svensk är fortfarande en gåta. Är det boende i Sverige eller Svenska medborgare man syftar till som skall få frisedel från att spioneras på vet ingen. Vi får väl se om detta påverkar våra internationella kontakter när vi nu på Centerpartistisk manér skall avlyssna alla med utlänska IP-adresser. Dessutom så har ju Sverige fått höra att vi är rena drivhuset för terrororganisationen.
Alla FRA-förspråkare måste inse att nätet inte befinner sig inom några nationsgränser och att de som vill ha en hemlig kommuniktion oavsett syfte kommer att kuna ha det i framtiden oxå. Idag kan du skaffa en anonymitetsserver i Sverige via en Colocation och vips så kan din lilla terror-cell jobba vidare.

Skriver om detta gör:
DN, SvD, Ilona, syrrans granne, kanalen, Farmor Gun, Erik

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: