onsdag, augusti 13, 2008

Ljudlig protest att räkna med

FRA-lagstiftningen engagerar och självklart så börjar det hända saker hos våra artister som är med i samhällsdebatten. Timbuktu får nu sällskap i proteströrelsen av muskigeniet Nils Mårten Ed (Promoe) och Looptroop Rockers. De kommer att släppa låten "Den ljusnande FRAmtid" och handlar inte helt oväntat om övervakningssamhället och hur politikerna låter partipiskan styra. Jag hoppas verkligen att Promoe i sann proletäranda lägger låten på nätet för fri nedladdning så att vi alla kan sprida budskapet. Nu har ju även FRA-lagen blivit föremål för EU-kommissionen, och vi får väl se om det kommer att påverka Reinfeldt, Tolgfors och de övriga FRAhetsarna.


Hårdrockens urfader skriver om spoilervarning.
Anki sliter sitt hår över Gerdau, som jag oxå gjort.
Fridén har ett riktigt hett inlägg som berör FRAhetsen.
Tanten i Solna har inte bloggat på ett par dagar men får en länkning ändå.

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Anonym sa...

Knappast proletäranda att be en arbetare inte få lön för sin möda. Borde inte du genom facket se till att ingen laddar ner denna låt utan att låta arbetaren få betalt?

Anonym sa...

Att ta betalt för låtar är ju inte direkt enda sättet att tjäna pengar på musik.

Anonym sa...

nej, men det är ett lätt sätt...

Krassman sa...

Anonym: Det är väl i högsta grad proletäranda att uppmana en företagare som Promoe att se till frågan och vikten av att sprida budskapet om FRA-lagen än än de pengar han kan få in på försäljning av låten. Det är ju inte direkt fackets roll att se till att företagen får sina pengar, och i det här fallet får vi nog se Promoe som företagaren. Han/de kommer nog få en hel del STIM-pengar på den ändå, eller det hoppas jag i alla fall.

Anonym sa...

Påminner ju lite om Sillstryparn och Doing the Omoralisk Schlagerfässteeevaal...

Anonym sa...

Låten finns ju att ladda ner gratis på www.looptrooprockers.com

Krassman sa...

Anonym 14.14: Lysande, skall hämta den på direkten.